Dragi prieteni, va mai amintiti voi de televizoarele aparute la scurt timp dupa Revolutie sub marca Goldstar? Erau foarte in voga atunci pentru ca erau ieftine si COLOR, astfel ca aproape in fiecare casa era unul sau, daca nu era, sigur se auzise de brand. Dar, la fel de repede precum au intrat in memoria colectiva, asa de repede au si iesit, pentru ca dupa 1995-1996 nu se mai stia nimic de ele. Ei bine, acest lucru s-a intamplat, dupa cum mi-a fost dat si mie sa aflu acum 4-5 ani, pentru ca firma Goldstar isi schimbase numele in LG, adica Life is Good, adica viata e buna (in traducere libera). Aceasta smecherie de marketing a relansat pe piata firma coreeana, dar in prezent nici sub aceasta noua denumire nu o duc foarte bine in ceea ce priveste vanzarile de telefoane smartphone. Totusi, o revenire nu e scoasa din discutie, pentru ca in mai multe randuri cei de la LG au reusit sa ne arate ca sunt capabili de maretie.[divider]

[wptab name=’Generalitati’]

Drept dovada, au lansat pe piata modelul P880, cunoscut insa sub numele de alint, la fel de criptic, 4X HD. O adevarata bestie ce face uz de cele mai noi tehnologii de pe piata, avand un procesor quad-core la 1.5 GHz si un ecran cu o rezolutie de 720 X 1280 px, numit de catre LG True-HD (de unde si numele de alint). Pe langa acestea, telefonul mai vine dotat cu 1GB memorie RAM, memorie interna de 16GB cu posibilitate de extindere, NFC si, nu in ultimul rand, camera foto de 8 MPx cu inregistrare video FullHD 1080p. Toate acestea sunt adunate intr-o carcasa de doar 8.9 mm grosime, dar care, datorita formei pe care o are, pare mult mai subtire. Nici materialele folosite nu dezamagesc pentru ca nu lasa impresia ca tii in mana un produs ieftin, datorita texturii pe care o au.

Pe partea de sistem de operare, telefonul este condus de un Android 4.0.3 destul de modificat. Incepand de la ecranul de start si pana in pagina de setari, sistemul de operare a primit mai multe imbunatatiri fata de varianta oficiala lansata de Google. Aceste modificari, din cate am reusit eu sa imi dau seama, nu au influentat negativ stabilitatea sistemului de operare, telefonul neblocandu-se niciodata cat am avut eu placerea sa il folosesc, iar, din punct de vedere al interactiunii cu utilizatorul, au transformat aceasta experienta intr-un mod placut. 

 

[/wptab]

[wptab name=’Design’]


Pachetul este relativ sarac, deoarece nu contine decat strictul necesar. Dupa cum este deja “traditia”, incarcatorul este despartit in doua, adica un cablu de date USB – microUSB si un stecher cu iesire USB. Pe langa incarcator, in pachet se mai primeste si o pereche de casti, modelul din cauciuc, ce intra in ureche. Personal, acest tip imi plac mie cel mai mult, deoarece, pe langa faptul ca reduc foarte mult zgomotul de fond, si calitatea sunetului pare mai ridicata.

Cam atat contine pachetul… a, nu, era sa uit: mai primiti si doua etichete, una pentru masina si una pentru birou. O sa explic mai incolo ce e cu ele. Marii absenti din pachet sunt cardul de memorie, dar oarecum lipsa acestuia se explica prin memoria interna mare, si un cablu MHL – HDMI, pe care ne-am astepta sa il primim pentru banii pe care ii scoatem din buzunar. Oricum, aproape nimeni nu ofera acest accesoriu inclus in pachet, deci nu putem sa ii punem la colt pe cei de la LG doar pentru aceasta scapare.

In ceea ce priveste design-ul, cei de la LG se pare ca au pornit pe o cu totul alta directie decat concurenta, optand pentru linii drepte in locul curbelor. Daca au avut dreptate sau nu, doar timpul ne va putea spune. Personal, imi place, dar pare mult mai potrivit pentru un mediu business decat pentru consumatorul de rand, prin alura aceasta sobra pe care o adopta.

Marginile au doua dungi paralele cu aspect cromat, ce inconjoara telefonul si care, pe partea superioara, in stanga, incadreaza butonul de volum. Acest buton, desi nu e foarte mare, este usor de localizat din doua motive, primul fiind ca este singurul buton lateral :), iar al doilea pentru ca e iesit in relief si are o textura aparte ce contrasteaza foarte tare cu marginile fine. In partea de jos se gaseste mufa microUSB, iar langa ea, inspre partea din spate a telefonului, se gaseste fanta pentru deschiderea carcasei. In partea dreapta se gaseste unul dintre microfoanele telefonului, celalalt fiind pozitionat diametral opus, pe partea de sus a telefonului. Langa acest al doilea microfon se gaseste mufa jack de 3.5mm si tot in partea de sus, dar in dreapta, se afla butonul pentru pornire/blocare.

Partea din spate a telefonului are “forme”, adica nu ecomplet dreapta cum e spre exemplu cea de la Iphone 4/4S, dar nici nu e o panta lina precum la Samsung Galaxy S III sau la One X si este acoperita cu un material plastic ce imita tesatura.

 Acest lucru merita luat in considerare datorita faptului ca mareste forta de frecare intre telefon si mana, facand astfel scaparea lui mai dificila. Pe partea din spate a telefonului, in partea din stanga jos, gasim difuzorul, iar in stanga sus se afla camera telefonului impreuna cu flash-ul LED de care dispune telefonul.

Acest led, desi e doar unul singur, este foarte puternic si va poate ajuta sa efectuati fotografii chiar si in intuneric deplin, insa nu va amagiti si va ambitionati sa faceti poze la subiecti ce se afla mai departe de 2 metri, deoarece veti fi dezamagiti. Parca ar fi prins bine si o functie de lanterna cu care sa vina direct din fabrica, pentru mine asta ar fi fost un plus deoarece tot timpul ma gasesc seara cautand tot felul de lucruri pe sub scaune in masina si, fara lanterna de pe telefon, nu stiu ce m-as face. Oricum, nu e caz de disperare, deoarece exista o multime de aplicatii de acest gen gratuite pe Market si telefonul are spatiu suficient unde sa le instalati. 🙂

Trecand la partea din fata a telefonului, primul lucru pe care il observam e (culmea!) ca nu observam niciun buton fizic, LG renuntand cu totul la ele si inlocuindu-le in partea de sub ecran cu trei butoane capacitive, luminate cu alb.

Asa cum vine telefonul setat din fabrica, ele nu raman luminate tot timpul, dar acest lucru se poate schimba din setari. Nu am testat exact cat de mult influenteaza lumina acestor butoane stand-by-ul telefonului, insa imi inchipui ca nu poate fi foarte mare diferenta, deci daca le lasam sau nu pornite poate fi strict in functie de gusturile fiecaruia.

In partea superioara, deasupra emblemei LG, este pozitionat difuzorul, in partea stanga sunt senzorii de lumina si proximitate, iar in partea dreapta este camera frontala ce are o rezolutie de 1.3 MPx. Daca va gandeati ca lipseste ceva, atunci aveti dreptate, pentru ca lipseste LED-ul de notificare, acel mic licurici care va da de stire ca e cazul sa deblocati ecranul si sa va uitati pe telefon, pentru ca ati ratat ceva.

[/wptab]

[wptab name=’Display’]

 

Dupa cum ziceam mai sus, acest telefon este campionul celor de la LG, care este aruncat in lupta in arena gigantilor. Si, desi a ajuns cu o luna intarziere sau pentru ca a ajuns cu o luna intarziere, le poate face fata cu brio. Sa incepem cu ecranul True-HD de 4.7 inch. Avand o rezolutie de 720 X 1280 px si o densitate de 312 pixeli pe inch, 4X HD se aliniaza la standardele pietei, avand chiar un mic avantaj fata de Samsung Galaxy S III din punctul de vedere al densitatii pixelilor. Zona unde LG vrea sa se departajeze este calitatea ecranului, apeland din acest motiv la tehnologia IPS. Acest lucru face ecranul sa aiba unghiuri foarte mari de citire si sa fie mai luminos decat rivalul AMOLED si implicit mai usor de citit in conditii de luminozitate sporita. Pentru a proteja aceste bijurerii, LG a ales sa foloseasca sticla Corning Gorilla Glass ca sa acopere ecranul.

[/wptab]

[wptab name=’Performante’]

Probabil ati observat si in celelalte review-uri pe care le-am scris, acest aspect este unul pe care imi place sa insist tocmai pentru ca nu ne cumparam aceste telefoane pentru a le folosi in mediul indoor. Tocmai mobilitatea lor si faptul ca incorporeaza atatea tehnologii folositoare le fac indispensabile. Insa atunci cand esti afara si vrei sa faci o fotografie, iar din cauza luminii exterioare nu vezi nimic pe ecran, iar acasa vei descoperi ca poza e miscata si ca ai ratat momentul, te vei intreba care este avantajul de a avea o camera pe telefonul mobil. Dar sa revenim la prezentarea telefonului.

Procesorul telefonului este format din patru nuclee ce ruleaza la o frecventa de 1.5 GHz si, impreuna cu cei 1GB memorie RAM, creeaza o experienta cat se poate de placuta in utilizarea acestui telefon. Totul se misca foarte fluent, inclusiv jocurile de noua generatie, care fac uz si de ultimele farame de resurse pentru a oferi o imagine similara cu cea de pe monitorul calculatorului. Dar nici supus la asa o presiune telefonul nu da semne de slabiciune si se lupta sa afiseze fiecare pixel. Si, cum toata puterea aceasta de procesare ar fi practic inutila fara un spatiu de stocare adecvat, 4X HD este dotat cu o memorie interna de 12GB si cu slot pentru card de memorie, unde se poate atasa un card microSD de pana la 32GB.

Daca va imaginati ca toate acestea consuma mult, atunci sa stiti ca aveti dreptate si cei de la LG s-au gandit si ei la asta, motiv pentru care l-au si inzestrat pe 4X HD cu cea mai mare baterie dintre cei trei “mari”, si anume bateria lui inmagazineaza 2150 mAh. Cu toate acestea, nu pot sa il laud foarte tare din punct de vedere al stand-by-ului, pentru ca nu am reusit sa il fac sa stea incarcat mai mult de 24 de ore. Ce e drept, l-am si stresat intens, cu Wi-Fi pornit cam 4 ore pe zi, datele GSM pentru restul zilei, jocuri, redare muzica, redare video, browsing si altele. Practic tot ce ar face un power-user cu telefonul lui, iar LG s-a descurcat decent, nu impresionant.

As vrea sa mai zic cateva cuvinte despre conectivitate telefonului. Pe langa ceea ce gasim in mod normal pe un smartphone, 4X HD mai are NFC si Bluetooth versiunea 4.0. Acest Bluetooth combina tehnologia standard cu tehnologie WiFi pentru a asigura viteze de transfer extrem de mari (pana la 24 Mbps), facand astfel viabil transferul de fisiere mari inspre dispozitive compatibile. In plus, pe langa acest beneficiu major, versiunea 4.0 este si cea mai economa din punct de vedere al consumului dintre cele lansate pana acum.

Alte specificatii

 

  • Dimensiuni: 132.4 x 68.1 x 8.9 mm
  • Greutate: 133 g
  • Memorie interna: 12 GB cu slot de expansiune MicroSD pana la 32 GB
  • Conectivitate: GSM/GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA 21 Mbps/HSUPA 5.76  Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, hotspot Wi-Fi, DLNA, Bluetooth 4.0 cu AD2P, port microUSB cu MHL, GPS cu A-GPS, jack audio de 3.5mm, NFC
  • Hardware: GPU ULP GeForce, chipset Nvidia Tegra 3, CPU Cortex-A9 quad-core de 1.5 GHz
  • Sistem de operare: Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
  • Camera: 8 megapixeli cu detectare a zambetului sau a fetei, stabilizare digitala a imaginii si geotagging; inregistrare video Full HD 1080p la 30 fps; camera frontala de 1.3MPx
  • Altele: accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busola
  • Functii: SMS/MMS/Push Email, SNS, vizualizator/editor de documente, Google Maps, Gmail, Youtube, TV-Out
  • Special: Smart Share, Quick Memo, NFC Tag+

[/wptab]

[wptab name=’Software’]


Optimus UI v3.0. Asa se numeste interfata cu care LG a ales sa livreze modelul 4X HD. Si ma bucur ca au facut asta pentru ca, incepand de la lockscreen, se poate vedea ca ea a fost gandita avand in minte utilizatorul. Astfel, pe ecranul blocat apar toate informatiile necesare utilizatorului. In partea de sus e vizibil taskbar-ul asa cum este el in mod normal, iar sub taskbar se poate personaliza ce anume sa se afiseze, dar din punctul meu de vedere cel mai util este daca se alege combinatia cu ceas, data si calendar. Sub calendar, pe partea stanga, se gaseste din nou ora si starea bateriei, daca acesta are incarcatorul conectat.
Sub aceasta zona se afla shortcut-urile, shortcut-uri ce se pot personaliza din Setari->Blocare Ecran. Faptul ca aceste scurtaturi sunt personalizabile este un plus deoarece pe alte interfete, de exemplu la HTC, nu poti alege ce sa se afiseze aici. Si deblocarea ecranului se face intr-un mod impresionant, adica de oriunde de pe ecran, printr-o miscare de glisare cu degetul, descoperi ce se ascunde sub lockscreen, ca si cum ai rupe tu pelicula ce acopera display-ul.

Pe ecranul principal pictogramele sunt aliniate intr-o grila de 4X4, cu widget-ul de cautare Google in partea de sus si cu zona de scurtaturi in partea de jos. Aceste doua zone sunt cu pozitie absoluta, asta insemnad ca ele nu se schimba atunci cand schimbi ecranul. Aici pot fi pozitionate pana la sase scurtaturi sau chiar si dosare cu scurtaturi. In ceea ce priveste pictogramele de pe ecrane, ele pot fi asezate dupa cum spuneam intr-o grila de 4X4 sau pot fi organizate intr-un dosar. Aceste dosare au o functionalitate extinsa, deoarece se pot si redimensiona si, dupa redimensionare, aplicatiile ce se afiseaza in prim plan pot fi accesate direct, fara a mai fi nevoie sa se deschida dosarul. Si widgeturile se pot redimensiona, insa cu anumite limitari, limitari ce nu se aplica si dosarelor.

In partea de jos, dar deasupra zonei de scurtaturi, se afla indicatorul cu ecranul curent, care nu este nimic altceva decat o bara ce gliseaza si iti da o idee generala despre ce eran e in prim plan. Si daca tot vine vorba despre ecrane, demn de mentionat este faptul ca ele sunt 7 la numar si, desi se poate scadea numarul lor, nu se pot adauga ecrane in plus. Acest lucru mi se pare un minus in ceea ce priveste posibilitatile de personalizare, dar nu e o greseala capitala si nu e chiar asa de deranjant. Pentru a accesa aceasta zona de personaliare a ecranelor, trebuie sa pozitionezi doua degete pe ecran si sa faci o miscare de “ciupire”.

Sertarul de aplicatii pastreaza aceeasi directie de derulare stanga-drapta, insa aici grila este de 4X5 si deasupra aplicatiilor sunt tab-uri ce dau acces direct la aplicatiile descarcate si la widgeturi, pentru o localizare cat mai facila a lor.

Nici bara de notificari nu a scapat de scrutina celor de la LG, acestia considerand ca e necesar sa opereze si aici modificari. Si despre aceste modificari nu pot sa am decat cuvinte de lauda, deoarece poti alege tu ce si cate butoane sa se afiseze, dintr-o lista de comenzi rapide predefinite, precum si ordinea in care sa se afiseze aceste butoane. Din nou, un mare plus fata de concurenta, deoarece la Samsung si la HTC aceasta parte a interfetei nu este una editabila. O parere strict personala este ca, din cate se vede, LG a plecat urechea la ceea ce vor utilizatorii si au incercat pe cat posibil sa ofere acest lucru. Probabil din acest motiv interfata lor seamana foarte mult cu softurile personalizate de Cyanogen spre exemplu.


Numarul de aplicatii care sunt preinstalate pe 4x HD nu e nici pe departe impresionant, insa pot zice ca acopera cu brio toate nevoile de baza ale unui utilizator normal. Astfel, avem un editor de text, manager de aplicatii, navigare, stiri, meteo, deci precum ziceam, cam tot ce ar fi nevoie. Insa pe langa acestea avem si o serie de surprize foarte placute.

Smart Share va permite ca, atat timp cat telefonul se afla intr-o retea wireless impreuna cu alte dispozitive compatibile, sa transfere continut prin intermediul DLNA, fara a mai fi nevoie de cabluri sau alte dispozitive. Functia este utila mai ales in cazul televizoarelor smart, pentru redarea pozelor si a videourilor, dar nu numai, deoarece tot prin DLNA va puteti conecta si la un calculator si puteti transfera orice tip de fisier.

Backup, precum ii spune si numele, va permite sa salvatii informatii despre contacte, mesaje dar si aplicatiile instalate, asa ca, daca situatia impune o revenire la setarile din fabrica, puteti recupera tot printr-o simpla restaurare a copiei de rezerva, fara a mai fi nevoie sa reinstalati totul manual.

O alta functiie foarte utila este Quick Memo, ce permite capturarea ecranului curent prin apasarea simultana a tastelor volum jos si volum sus. Aceasta functie mi-a fost foarte utila si mie, folosind-o pentru capturarea tuturor pozelor cu ecranul telefonului postate in acest review, dar functionalitate ei nu se opreste aici. Ea permite si desenarea pe ecran pentru a scoate in evidenta anumite informatii, precum si partajarea pozelor direct pe retelele de socializare, prin email, prin mesaje multimedia sau pur si simplu pentru setarea unui memento.

NFC Tag+ este o functie fantastica implementata de catre LG pe 4X HD. Aceasta functie permite setarea unor stari predefinite ale telefonului ce sunt activate si dezactivate prin apropierea antenei NFC aflate pe carcasa spate a telefonului, de o eticheta special conceputa pentru acest scop. Aceste etichete sunt adezive si se pot lipi acasa, in masina sau la birou si astfel, ori de cate ori ajungeti in acest loc si apropiati telefonul de eticheta, el se va comporta exact asa cum l-ati programat sa o faca. Exista si un mod utilizator, prin care puteti personaliza si mai mult aceasta functie, existand chiar si optiunea de a seta telefonul sa lanseze o anumita aplicatie aleasa de voi. Doua etichete de acest tip se primesc in pachetul telefonului, incarcate cu Masina si Birou dar acestea sunt programabile, astfel incat acestea pot fi asociate si altui profil.

O ultima functie despre care as vrea sa mai amintesc este functia de asistenta la distanta, prin intermediul careia, daca aveti nevoie de ajutor in utilizarea telefonului, sau daca apare vreo problema ce nu reusiti sa o rezolvati singuri, puteti cere ajutorul unui reprezentant LG. Acesta se va conecta pe telefonul vostru, va vedea ecranul si chiar va putea sa controleze dispozitivul de la distanta, pentru a va putea ajuta in rezolvarea problemei. Exista si o avertizare ca utilizarea acestei functii ce ar putea genera costuri din cauza utilizarii conectivitatii la internet. Sfatul meu ar fi ca totusi, inainte de a utiliza aceasta functie, sa fiti conectati la o retea wireless, pentru a evita orice neplaceri ulterioare legate de factura.

Telefon – Contacte – SMS


Din nou surprizele placute se tin lant, deoarece si aplicatia de telefon pare sa fi fost gandita tot dupa specificatiile utilizatorilor. Astfel, cand deschizi aplicatia te intampina 15 dale mari, cu numere cu contrast intens si cu taburile cele mai utile pentru acces direct. Astfel, in partea de sus, pe langa tabul de Apelare se mai gaseste Jurnal apeluri, Contacte si Favorite, unde la favorite vor fi afisate contactele setate de tine ca atare sub forma a sase dale mari, pentru o cat mai usoara utilizare. Ce am gasit totusi deranjant este faptul ca aplicatia memoreaza ultimul tab accesat si, la o noua deschidere, va afisa acest tab, in loc sa afiseze ecranul standard de apelare.

Revenind la apelare, ce mai merita mentionat este faptul ca nu au uitat de apelarea inteligenta, astfel prin formarea cifrelor ce compun numarul sau a primelor cateva litere din nume, se afiseaza rezultatul cel mai elocvent. Daca in urma cautarii se returneaza mai multe rezultate, va fi afisata o sageata la capatul rezultatului afisat. Prin apasarea acelei sageti vei avea acces si la restul rezultatelor ce corespund cautarii.

Contactele sunt afisate in modul deja consacrat pentru Android, cu un camp de cautare in partea de sus si cu grupuri de litere pentru navigare rapida in lateral. Din nou, alegerea culorilor face diferenta, iar pentru aceasta tema cei de la LG au optat pentru un fundal alb cu un scris negru si un buton mare pentru apel direct in partea dreapta. Aceasta alegere da agendei un aspect clinic si in acelasi timp intuitiv, utilizatorul nefiind bombardat de butoane si butonase si putandu-se concentra asupra a ceea ce el a pornit sa faca. De asemenea, LG 4X HD permite sincronizarea contactelor atat cu contul Google, cat si cu retelele tale de socializare, chiar preluand pozele prietenilor tai, daca acestia au postata o poza de profil.

Aplicatia de mesaje pare a fi destul de standard, deci nu voi insista foarte mult asupra ei. Trecand totusi in revista caracteristicile ei, merita mentionat ca tema de culori este din nou una “light”, mesajele sunt grupate in conversatii, fiecarui contact ce trimite sau primeste un mesaj fiindu-i alocata o zona de conversatie cu previzualizarea ultimului mesaj ce o alcatuieste. Mesajele din interiorul conversatiei sunt afisate sub forma unor bule de conversatii. La compunerea unui mesaj nou, in partea dreapta se afiseaza un contor cu numarul de caractere disponibile in mesajul curent, impreuna cu numarul de mesaje ce urmeaza a fi trimise daca textul introdus a depasit limita unui singur mesaj. Tot in partea dreapta exista si o scurtatura pentru atasarea unui fisier media, mesajul fiind transformat in mod automat intr-un mesaj multimedia.

[/wptab]

[wptab name=’Multimedia’]


Pe partea de multimedia, interventia asupra softului din partea celor de la LG nu pare foarte insemnata, aplicatiile de Galerie, Player Video si Audio fiind destul de aproape de variantele standard. Singurul loc unde interventia lor se face simtita este playerul video, unde, daca treci de interfata simplista si incepi sa chiar rulezi un film, dai peste o serie de functii ce nu se regasesc in mod standard. Poti derula filmul in timp ce ruleaza si nu doar atat, dar, in stilul Youtube, player-ul iti afiseaza imagini cu zona in care te afli cu derularea pentru a-ti fi mai simplu sa localizezi zona dorita.

Ajutat de puterea de procesare, in timp ce un clip ruleaza, poti sa faci zoom, prin “ciupirea ecranului”. Daca esti in modul vedere (landscape), prin apasarea sagetii din partea dreapta a ecranului, poti sa vizualizezi lista ta de clipuri, fara a intrerupe derularea clipului curent. Din punct de vedere al fisierelor suportate, nu am gasit scapari, playerul ruland fara dificultate fisiere MKV sau MP4 nici macar la clipuri Full HD 1080p. Daca doresti, exista si posibilitatea afisarii subtitrarilor, insa e obligatoriu ca acestea sa se afle in acelasi director ca si clipul si sa aiba aceeasi denumire.

Exista si o aplicatie Media Home, in care sunt reunite cele trei aplicatii distincte amintite mai sus si care functioneaza foarte bine daca telefonul este pozitionat intr-un suport de birou sau se conecteaza la un cablu MHL. La deschiderea ei, orientarea ecranului este transformata automat in tip vedere si se afiseaza cele trei categorii cu un design foarte placut si optimizat pentru utilizarea telefonului in acest fel.

Foto – Video


LG 4X HD este echipat cu o camera de 8MPx si din acest punct de vedere este egal cu adversarii sai directi. Din pacate insa, aplicatia camerei foto nu pare sa fi avut nicio interventie pentru ca, din cate imi dau eu seama, cei de la LG folosesc varianta standard, fara nicio modificare. Lipsesc toate functiile speciale, pe care le-am vazut pe Samsung Galaxy S III, cum ar fi Best foto, functie pe cat de draguta, pe atat de utila pentru a captura acel moment cand totul se intampla foarte repede.

Totusi, hai sa ne focusam pe ce este si nu pe ce lipseste. Interfata este frugala, cu doar cateva butoane (mod fotografiere, zoom, timer si comutatorul pentru camera frontala) iar celelalte setari sunt accesibile doar din cadrul setarilor avansate. Ce mi s-a parut deranjant aici este faptul ca aceste setari nu se pot accesa decat cu ajutorul butonului de pe ecran si nu si prin apasarea butonului capacitiv de pe telefon. In modurile de fotografiere gasim patru optiuni, si anume Normal, HDR, Panorama si Fotografiere continua, functie care se apropie putin de ce amintisem mai sus, insa, avand limitarea la doar 6 fotografii, nu e chiar ceea ce as fi dorit.

Din punctul de vedere al calitatii fotografiilor insa, nu am ce sa reprosez camerei deoarece s-a descurcat bine chiar si in conditii de luminozitate nu chiar perfecte. In plus, chiar daca frunzele fotografiate se miscau destul de tare, telefonul a reusit sa gaseasca un punct de focalizare si pe cat era posibil a salvat o poza ce parea a fi destinata cosului de reciclare. 🙂

Camera dispune si de un flash LED, dar care nu reuseste sa impresioneze in conditii de luminozitate scazuta decat daca subiectul se afla foarte aproape.

Camera video, dupa cum aminteam si mai sus, are o rezolutie Full HD si cu inregistrare stereo a sunetului. Din nou, nici aici nu pare a fi nicio interventie din partea celor de la LG pe partea de functionalitate, dar acest fapt nu inseamna ca a avut de suferit calitatea filmarii, deoarece telefonul reuseste sa inlocuiasca perfect o camera de filmat compacta, deci in vacanta va fi suficient sa luati doar unul dintre gadget-uri. Un mare minus este insa faptul ca filmarea, dupa cum se poate observa, are probleme de autofocus, dar sunt convins ca va fi un update cat de curand care sa repare aceasta problema.

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]


    Plusuri:

+ Ecranul mare si cu o calitate superioara, cu aspect natural, fara culori suprasaturate
+ Suportul SIM normal, nu micro-sim
+ Design cu bun gust si grosime redusa
+ Suport nativ in browser pentru Flash 11 si HTML5
+ Animatii si tranzitii foarte fluente multumita procesorului quad-core
+Interfata foarte bine realizata, intuitiva si cu multe posibilitati de personalizare

    Minusuri:

– Lipsa suport USB on-the-go
– Avid de energie, autonomie modesta
– Se incalzeste intens in zona difuzorului la rularea de jocuri 3D, ceea ce il face incomod de utilizat dupa aceea
– Problema autofocus video
– Pretul destul de ridicat

    Desi inca mai exista unele scapari pe partea de soft, pentru mine, posibilitatea de a utiliza acest telefon m-a facut sa realizez ca LG nu e ramas in urma in batalia titanilor si ca e capabil sa se lupte de la egal la egal cu Samsung sau HTC si sa produca telefoane high-end de calitate, fiabile si usor de utilizat. Multitudinea de aplicatii ce vin preinstalate si care sunt menite sa faca viata utilizatorului mai usoara, sunt si ele un plus in ceea ce ma priveste, in special Quick Memo si NFC Tag+, dar nu numai. De asemenea, si modul in care e conceputa interfata Optimus UI 3.0 mi-a placut foarte mult, avand multiple posibilitati de personalizare si nenumarate functii ce, sincer, par a fi imprumutate din ROM-uri custom, fapt ce nu face decat sa demonstreze ca LG asculta doleantele si cerintele utilizatorilor. Prin urmare nu pot decat sa zic BRAVO!

[/wptab]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook