Nokia Lumia 525 poate fi numit geamanul modelului 520 al aceluiasi producator, singura diferenta constand in procesorul de 1GB al modelului despre care vom vorbi azi, alaturi de cateva imbunatatiri pe partea de software, pe care le detaliem mai jos. Producatorii finlandezi au pastrat designul minimalist si pentru modelul 525, alaturi de majoritatea specificatiilor tehnice, insa aceasta mica schimbare a rezultat intr-un telefon pentru un buget middle-range, cu un talk-time mai mare si o cursivitate in utilizare la fel de placuta.
[divider]
[wptab name=’Design’]


Telefonul are o carcasa care doreste sa redea un aspect uni-body, prin faptul ca imbraca tot spatele telefonului, inclusiv canturile acestuia. Ea realizata din policarbonat, un material usor, cu un grad marit de rezistenta, de culoare mata varianta pe negru, si glossy variantele colorate. Partea superioara a telefonului este rezervata in intregime jack-ulului audio de 3.5 mm, iar portul micro-USB este pozitionat in partea inferioara a telefonului, o zona foarte buna pentru a putea utiliza telefonul pentru vorbit cand acesta se afla la incarcat.


Pe partea din dreapta al telefonului se afla butoanele de volum, cel de “power” si butonul pentru pornirea camerei, in timp ce latura din stanga este complet goala. In partea din fata, sub ecran, se afla cele trei taste senzitive „inapoi”, „home” si „cautare”. Pe spate regasim camera de 5 MP, fara blitz, iar in spatele carcasei este bateria de 1430 mAh, slotul pentru cartela micro-SIM si cardul micro-SD.
[/wptab]
[wptab name=’Display’]
Precum fratele sau, Lumia 525 are un ecran care tolereaza bine zgarieturile usoare, insa nu este protejat de Gorilla Glass. Display-ul multitouch IPS LCD de 4”, cu o rezolutie de 480x800px, pastreaza functia “super-senzitiva” care permite utilizarea device-ului cu manusi.
[/wptab]
[wptab name=’Software’]
Nokia Lumia 525 functioneaza cu sistemul de operare Windows Phone 8, suporta HTML 5 si beneficiaza de A-GPS si GLONASS, ambele ajutand in localizarea dispozitivului pe o harta.
[/wptab]
[wptab name=’Hardware’]
Lumia 525 vine cu un procesor dual-core Qualcomm MSM8227 la 1Ghz, exact ca si modelul 520, insa cu 1 GB memorie RAM, si o memorie de stocare de 8GB, care poate fi extinsa pana la 64GB prin intermediul unui card micro-SD. Terminalul beneficiaza si de cea mai noua versiune de bluetooth, v.4.0, precum si A2DP, tehnologie care permite streamingul de muzica pe dispozitive compatibile, direct de pe telefon. Rezultatele testelor de benchmark arata o usoara imbunatatire a performantelor, insa dublarea memoriei RAM se resimte in folosirea zilnica a telefonului, prin cresterea timpului de utilizare si convorbire.
[/wptab]
[wptab name=’Multimedia’]
Modelul vine cu o gama variata de optiuni multimedia, de la carti electronice, la transfer de informatii, poze sau managementul consumului de date. Lumia 525 are o camera de 5MP, fara blitz, este capabila sa capteze imagini la o rezolutie de 2592x1936px, cu autofocus si sa filmeze la 720p cu 30 de cadre pe secunda si se descurca foarte bine in conditii outdoor.
[/wptab]
[wptab name=’Concluzii’]
Fanii seriei Lumia vor aprecia cu siguranta modelul Nokia Lumia 525. Pe langa un design minimalist si un sistem de operare promitator, acest terminal este potrivit celor care au un buget limitat, dar sunt in cautarea unui smartphone care sa le faciliteze interactiunea cu tot ce inseamna retele sociale, world wide web si pastrarea legaturii cu cei dragi.
[/wptab]
[end_wptabset]