Daca ne uitam la a doua jumatate a anului 2017, suntem complesiti de flagship-urile de top care ne promit o usurare a task-urilor de zi cu zi, prin diferiti senzori de recunoastere faciala, senzori tactili, ecrane de dimensiuni mari si camere foto exceptionale.
In aceasta jumatate a anului, a aparut pe piata si OnePlus 5T, un flagship promitator, cu aspect placut, pret decent si elementul surpriza: Face Unlock, o functie ce iti permite sa deschizi telefonul cu o singura privire.
Constructie si design
OnePlus 5T are un ecran de 6 inch, mai mare cu 0.5 inch fata de predecesorul sau si un raport mai mare ecran-dimensiune telefon fata de fratele sau mai mic, ocupand un spatiu mai mare cu 80% din dimensiunea totala. Cu alte cuvinte avem un 5T diferentiat de 5 printr-un ecran mai mare.
Faptul ca ecranul telefonului este mai mare iar marginile s-au micsorat considerabil, a dus la repozitionarea senzorului de amprenta din partea frontala a telefonlui, pe spate. Pe langa aceasta schimbare a fingerprint-ului, 5T vine si cu o noua metoda de deschidere a telefonului si anume “face recognition”.
Tentatia de a spune ca OnePlus 5T nu depaseste design-ul unui alt telefon de pe piata, este repede contestata de faptul ca flagship-ul este placut atat la vedere cat si la atingere, plasandu-se destul de sus la acest capitol, undeva aproape de gama Samsung. Marginile din aluminiu, usor rotunjite, bara de jos cu acele “butoane” esentiale (de back sau de iesire din aplicatii), dau senzatia unui smartphone de calitate.
Un aspect ce nu le-a scapat si care ne incanta, este faptul ca OnePlus a ales sa retina si pe 5T mufa jack, compania declarand ca va continua sa sustina conectorii de 3,5 milimetri pana cand castile USB type C vor fi disponibile pe scara larga si la preturi rezonabile.
Telefonul promite o rezistenta la picaturi insa, din pacate, nici pe acest model de OnePlus nu intalnim rezistenta mare la apa.
Display
Display-ul de 1080 x 2160 Full HD AMOLED, caruia nu i-am putut reprosa nimic atunci cand l-am intalnit pe OnePlus 5, il regasim in aceeasi splendoare si pe 5T, cu o densitate de pixeli de 401ppi, avantajul vine din marimea ecranului, oferind senzatia unor imagini mai interesante, mai captivante, lasandu-i pe competitorii sai se bucure de afisaje QHD.
Un plus in ceea ce priveste display-ul, este noua tehnologie introdusa de OnePlus si denumita de ei Sunlight Tone, ce se aseamana cu True Tone de la Apple. Acest ton permite reglarea contrastului sub o lumina puternica, pentru a face continutul ecranului mai vizibil in anumite aplicatii media.
Hardware si performanta
Pe partea de performanta si hardware OnePlus 5T vine cu un procesor Snapdragon 835, ce ii ofera o putere destul de mare, fiind insotit de o memorie RAM cu doua variante, de 6 GB sau de 8 GB. Spatiul de stocare de 64GB pe varianta memoriei de 6GB, sau de 128 GB pentru varianta de 8 GB RAM, oferindu-ti posibilitatea sa stochezi toate datele de care ai nevoie pe telefon.
Bateria telefonului de 3300mph, le este de ajutor celor in miscare mereu, deoarece intr-un timp destul de scurt (o ora) telefonul se incarca de la 0% la 100%.
Software si interfata
Sistemul de operare, chiar daca ne-am astepta sa fie versiunea 8.0 Oreo la fel ca majoritatea flagship-urilor de pe piata, 5T ramane cu Android Nougat, cel putin inca cateva luni, cand producatorii promit trecerea inspre Android Oreo.
Prin mutarea senzorului de amprenta pe spate si aducerea in scena a functiei de Face Recognition, OnePlus 5T a vrut sa usureze utilizatorilor deschiderea telefonului, tocmai de aceea pe acest telefon nu se poate folosi aceasta functie pentru Android Pay, sau pentru orice alta actiune, inafara de deblcarea telefonului.
In afara recunoasterii faciale, multe dintre trasaturile remarcabile ale OxygenOS revin in modul 5T.
Nu deranjati in mod special pentru jocuri; Modurile de citire si de Noapte automata, care regleaza modul in care continutul pe ecran este redat pentru a fi mai usor pentru ochi, si App Locker, care va permite sa setati autentificarea pentru anumite aplicatii.
Camera
Mergand inainte, modelul 5T subliniaza, de asemenea, o noua pereche de senzori de camera din spate – o configuratie de 16MP + 20MP. Senzorul primar de 16MP cu diafragma f / 1,7 este utilizat pentru fotografierea panoramica standard in lumina zilei. Cu toate acestea, lucrurile devin interesante cu lentilele secundare – in loc sa foloseasca acest obiectiv ca un teleobiectiv, OnePlus utilizeaza acum senzorul de 20MP cu o diafragma f / 1,7 pentru a imbunatati fotografia cu lumina slaba. Obiectivul secundar se activeaza automat cand luminozitatea scade. Prin noua lor tehnologie Intelligent Pixel, aparatul secundar 5T combina patru pixeli intr-unul, reducand zgomotul in medii cu lumina scazuta si imbunatatind claritatea.
In lumina zilei, precum si scenarii luminate puternic, rezultatele camerei au fost destul de bune. Este posibil ca culorile sa nu fie la fel de exacte cu cele de la Pixel 2 ale Google, dar, totusi, face o slujba decenta. Veti obtine imagini clare cu o multime de detalii. In scenariile cu lumina slaba si nocturna, OnePlus 5T se straduieste sa pastreze aceleasi niveluri de performanta ca in lumina naturala.
Camera frontala de 16MP ofera selfie-uri de o calitate considerabil mai buna. Flagship-urile emblematice din anul 2017, se concentrează pe modalitati mai noi de verificare biometrica. Apple are FaceID, Samsung are un scaner de iris, iar OnePlus aduce Face Unlock. Cu toate acestea, spre deosebire de giganti, OnePlus nu foloseste niciun fel de hardware suplimentar pentru acest lucru.
Concluzii
Recomand OnePlus 5T pentru specificatiile sale, pentru design-ul interesant ce te duce cu gandul la smartphone-urile de top ale anului 2017, il recomand pentru raportul calitate pret si mai ales pentru ideea lor de Face Unlock, pe care trebuie neaparat sa o incercati – veti ramane surprinsi de cat de repede reactioneaza telefonul.