OnePlus, compania care si-a propus sa scoata pe piata doar telefoane care sa concureze cu orice model de varf, dar sa fie la un pret mai mic, a dat lovitura din nou cu modelul “6”. Spun acest lucru pentru ca modelul OnePlus 5, lansat in iunie anul trecut, nu a avut vanzarile asteptate si a fost rapid inlocuit de versiunea 5T in noiembrie 2017.

De aceasta data, compania din Shenzhen, China, a invatat din greselile din trecut si acest lucru se vede in OnePlus 6.

Constructie si design

Este clar ca echipa de design a celor de la OnePlus a dorit sa includa cat mai multe caracteristici moderne in noul model. Practic OnePlus 6 este un “sandwitch” de Gorilla glass 5 cu rama metalica, un breton mic, dragut si extrem de practic, o camera duala pe spate si un cititor de amprenta oval, pastrat tot pe spate ca si la 5T. Legat de acest senzor, trebuie sa va spun ca nu i-au pastrat forma rotunda pentru simplul fapt ca ar arata ca semnul exclamarii in continuarea camerei.

Prima data cand l-am luat in mana, OnePlus 6 parea mare, dar cand constientizezi ca in cei 155mm au reusit sa includa un ecran de 6.28” , dimensiunea nu mai pare atat de mare. Personal, am avut un timp de acomodare de maxim o zi cu telefonul, dupa care parca totul vine de la sine. Butoanele de volum sunt pozitionate perfect pentru degetul aratator, iar comutatorul Silentios/Vibrarii/Sunet si butonul de pornire sunt exact unde trebuie pentru degetul mare.

Daca tot am mentionat mai sus de breton, trebuie sa va spun ca aici se afla: un difuzor pentru convorbiri foarte mic, dar cu sunet foarte clar; camera frontala si senzorul de proximitate.

Alte elemente vizibile pe cel mai nou OnePlus sunt: mufele USB C si jack audio, tavita pentru cartelele nano SIM, difuzorul mono, microfonul in partea inferioara si microfonul pentru anularea zgomotului de fond in partea superioara.

Pachetul in care este livrat telefonul este clasic OnePlus, intr-o cutie alba, eleganta, cu interior rosu, in care pe langa telefon gasim: dash charger care este incarcatorul rapid de 4A, cablul rosu de alimentare, un capac protector de silicon, cheita pentru tavita cartelelor sim si manualul de utilizare.

Display

Cu siguranta una dintre cele mai importante componente ale smartphone-ului este ecranul, iar la OnePlus 6 acesta iese in evidenta de la prima afisare.

Display-ul Optic AMOLED de 6.28” 19:9, cu rezolutia de 1080×2280 cu care vine OnePlus 6, face fata si celor mai pretentiosi. Imaginile afisate au acel plus de viata, comparativ cu telefoanele care au panel IPS (culori mai apropiate de cele naturale si unghi de vizibilitate foarte bun). Unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, practic nu am intampinat niciun caz in care sa folosesc telefonul si sa nu vad perfect ce este afisat.

Cu siguranta multi dintre voi au sentimente ciudate fata de acel breton, dar comparativ cu iPhone X bretonul este mult mai bine compactat, iar notificarile afisate in lateralul lui parca sar mai rapid in ochi. Personal mie imi place, dar pentru cei care nu doresc sa-l vada au optiunea de a dezactiva bretonul din meniul telefonului.

Fiind un panel AMOLED, OnePlus nu a omis sa puna si tehnologia Always On Display, astfel sunt afisate pe ecranul negru: ceasul si notificarile primite sau schimbarile modului de notificare.

Protectia ecranului este asigurata de Corning Gorilla Glass 5, dar pentru un plus de protectie impotriva zgarieturilor recomand si folosirea unei folii de protectie pentru OnePlus 6.

Camera

Unicul loc in care OnePlus pare sa nu fie la nivel de flagship killer este camera, si nu pentru ca ar avea sub capota o camera slaba, ci pentru ca softul pare sa nu se ridice la nivel de Google Pixel 2, Huawei P20 Pro sau Samsung S9+, dar hai sa speram ca este un aspect care pe viitor se va imbunatatii, printr-un update de soft.

Aplicatia camerei suporta inregistrari video la rezolutia 4k la 60 de cadre / secunda sau 720p la 480 cadre pentru un efect slow motion.

Fotografiile sunt capturate aproape instant de camera duala de 16 + 20 MP. De ce spuneam ca OnePlus 6 are lacune la capitolul camera? Simplu, pentru ca optiunile din meniu sunt limitate la modul portret, pro sau panorama, iar imaginile capturate parca nu au aceeasi procesare post captura, precum modelele mentionate mai sus. Nu ma intelegeti gresit pe partea de hardware camera sta foarte bine, ce-i lipseste sunt imbunatatiti la nivel de soft.

Hardware si performanta

Folosirea celui mai performant chipset de la Qualcomm impreuna cu alte componente de top parca nu mai sunt o surpriza. OnePlus 6 este dotat cu Snapdragon 845 care vine cu 2 procesoare quad core (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver) in tandem cu 6 sau 8GB de memorie RAM, in functie de memoria de stocare dorita. Variantele de 128/126GB vin cu 8GB memorie RAM, iar varianta testata de noi are 64GB memorie de stocare care vine cu 6GB de memorie RAM.

Ca si conectivitate OnePlus 6 are WiFi ac dual-band, Bluetooth 5.0 cu aptX despre care am sa va spun un pic mai tarziu, NFC si o viteza nebuna de download prin date LTC cat16 de pana la 1024 Mbps.

Performantele telefonului sunt absolut incredibile chiar si la varianta cu “doar” 6GB de memorie RAM. Sunt momente in care iti inchizi aplicatii si sunt momente in care vrei sa pui pe pauza un joc pentru ca trebuie sa cauti ceva pe net, dar in background mai ruleaza o navigatie auto, un Instagram, Facebook si inca vreo 5-6 aplicatii de care ai sau nu nevoie. Cu OnePlus 6 nu mai conteaza daca ai sau nu nevoie de toate aceste aplicatii deschise, pentru ca ruleaza totul extrem de fluid, iar schimbul intre ele se realizeaza instant. Practic cand revii la joc, il continui de unde ai ramas, nu reporneste aplicatia.

Ca si jocuri de “stres” am incercat PUBG mobile, Injustice 2 si Need For Speed, iar toate ruleaza teribil de bine. Practic nu vezi o sacadare in niciun joc. In testele sintetice precum geekbench sau antutu spulbera scorurile obtinute de Samsung Galaxy Note 8.

Unicul inconvenient care te poate pune pe ganduri cand vine vorba de OnePlus 6 este bateria de 3300mAh care in cel mai bun caz tine o zi de folosinta. Asta pentru ca in momentul in care il ai cu siguranta il folosesti continuu si cu placere. In stand by autonomia este de peste 5 zile, asta cu cateva aplicatii ruland in background. Iar pentru cei care spun ca oricum nu folosesc foarte mult telefonul, nu stiu cum sa va spun, dar e ca si cum ai avea un Ferrari si l-ai folosi doar sa mergi la magazinul de la colt.

Problema autonomiei este usor rezolvata cu o baterie externa sau daca avem o priza la indemana, incarcatorul rapid isi face treaba, in cateva minute.

Concluzie

Intr-o perioada in care toti producatorii de telefoane au scos pe piata modele din ce in ce mai scumpe, trecand lejer de 1000 de euro pentru unele modele precum: Apple iPhone X sau Samsung Galaxy Note 9, OnePlus este o alternativa de luat in seama. Nu spun acest lucru, pentru pretul aproximativ la jumatate din modelele de mai sus, ci pentru ca ofera aceleasi performante, daca nu chiar le intrece.

Pentru mine OnePlus 6 este una din principalele optiuni la viitorul upgrade si ar trebui sa fie si pentru tine.OnePlus 6 Dual SIM 4G 6.28" 6GB RAM

PRO

– Performante de top;

– Design Premium metal + Gorilla Glass 5;

– Varianta cu 8GB memorie RAM;

– Update-uri rapide de soft;

– Switch-ul pentu comutare rapida la modul silentios;

– Incarcare foarte rapida a bateriei pana la 60%.

CON

– Soft-ul camerei care ar putea fi imbunatatit;

– Rezistenta la apa, necertificata IP;

– Lipsa incarcarii wireless.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook