Este demn de notat ca OnePlus Nord N10 aduce conectivitatea 5G la un pret sub 2000 lei, fiind primul telefon de la OnePlus care ofera un astfel de avantaj la pretul acesta, in timp ce alti competitori pe segmentul midrange ofera telefoane mai scumpe. Anul acesta, piata a vazut deja OnePlus Nord, iar Nord N10 5G este un handset aparut mai tarziu avand un scop precis: sa ofere conectivitate 5G la un pret mai mic, lucru care a implicat insa si cateva compromisuri, dar care pentru utilizatorul obsinuit aceste schimbari nu se vor observa.

Design & display

Telefonul dispune de un display IPS LCD cu rata de refresh 90 Hz si o diagonala de 6.49 inch, incadrandu-se ca marime in zona medie, daca ar fi sa urmarim trend-ul actual si avand in vedere ca unele telefoane ajung si pana la 6.9 inchi, exemplu Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Rezolutia este 2400 x 1800 pixeli cu un raport de 20:9 si vine cu sticla de protectie Corning Gorilla Glass 3.

Ne dam seama de faptul ca avem de a face cu un midrange chiar de la inceput, cand observam cutia  in care este pastrat telefonul. Daca la flagship-uri partea de unboxing reprezenta o experienta in sine, de data aceasta la modelul de fata cutia este una simpla, dar placuta si cu un design reusit, in care regasim, pe langa telefon, un cablu USB-A la USB-C de culoare rosie care iese in evidenta, incarcatorul de 30W, cheita pentru SIM si carticelele aferente. Lipseste, insa, obisnuita carcasa din silicon.

Trecand la design, la prima impresie iti transmite un feeling de telefon premium datorita culorii iridescente incadrata cu aranjamentul camerei cvadruple in mod rectangular si a finisajelor de calitate, insa la o privire mai atenta si odata ce il luam in mana vedem ca spatele si ramele telefonului sunt din plastic. Senzorul de amprenta se afla chiar in partea din mijloc, putin sub camera, avand logo-ul OnePlus la 1-2 cm sub el. Protuberanta camerei nu deranjeaza prea tare, fiind chiar mica in comparatie cu alte telefoane lansate de curand. Camera de selfie, la randul ei, perforata in coltul superior din stanga al ecranului, dispune de modul de recunoastere faciala pentru deblocarea telefonului.

Hardware & software

OnePlus Nord N10 ruleaza sistemul de operare Android 10 peste care este aplicata interfata Oxygen OS 10.5 urmand ca, dupa spusele producatorului, sa se faca upgrade-ul la Android 11. Cu ajutorul acestei interfete utilizatorul va gasi o sumedenie de optiuni de customizare si, lucru imbucurator, bloatware-ul este aproape inexistent, adica nu vei gasi aplicatii terte preinstalate cum sunt: eBay, Amazon, joculete etc.

Echipat cu o singura configuratie de 128GB ROM/6B RAM si motorizat de procesorul Snapdragon 690 5G de fabricatie 8 nm, OnePlus Nord N10 este printre primele telefoane care dispun de acest nou procesor. Procesorul de tip octa-core, cu 2 nuclee de performanta care ruleaza la maxim 2 GHz si altele 6 cu punct maxim de 1.7 GHz vine insotit de placa grafica Adreno 619L, ambele facand impreuna echipa buna cand intalnesc jocuri ca si: Asphalt 9, Fortnite sau Clash Royale. Nu vei putea rula cu setari maxime jocurile mai complexe, insa nu vei avea probleme cu majoritatea jocurilor de pe piata. In AnTuTu am obtinut un scor de 276.331 puncte, situat in momentul de fata peste telefoane ca si: Samsung Galaxy M51 si Xiaomi Mi Note 10 Lite.

In termeni de conectivitate, gasim la acest model Bluetooth 5.1, A2DP, LE, doua sloturi pentru cartela SIM, cat si un slot pentru cardul microSD, doua difuzoare audio, mufa de incarcare USB Type-C 2.0, atat Wi-Fi cat si GPS dual-band, mufa Jack 3.5 mm si baterie de 4300 mAh cu incarcare rapida pe 30W. La o utilizare normala, implicand navigat pe internet si social media, telefonul a trecut testul primei zile si s-a indreptat cu lejeritate spre a doua, semn ca procesul este bine optimizat si ofera un echilibru intre putere consumata si viata bateriei.

Camera

Camera este una de configuratie cvadrupla cu aranjament rectangular si se aseamana ca aspect cu cea de pe Samsung Galaxy A51. Iata si alcatuirea ei: senzorul principal de 64 megapixeli cu diafragma f/1.79, cel ultrawide de 8 megapixeli cu diafragma f/2.25 si ultimele doua de cate 2 megapixeli fiecare, reprezentand senzorul macro cu diafragma f/2.4 si senzorul monocrom cu aceeasi deschidere a diafragmei. Cea de selfie masoara, la randul ei, 16 megapixeli cu diafragma f/2.1.

Asadar, avem multe camere pe spatele telefonului si niciuna cu stabilizare optica, insa asta nu afecteaza cu ochiul liber calitatea pozelor, caci capturile foto sunt suficient de bune in conditii de lumina naturala. Culorile sunt vibrante si incadrarea detaliilor satisfacatoare, lucru evidentiat in calitatea pozelor.

La capitolul video am fost placut surprins sa vad ca datorita procesorului exista filmare 4K la rezolutie de 30 cadre pe secunda sau mai avem filmare full HD 1080p la 60 fps. Camera se bazeaza in totalitate pe stabilizarea electronica, mai putin filmarea 60 fps si zoom 2x, unde nu exista deloc stabilizare.

Concluzie

In concluzie, OnePlus Nord N10 5G este un telefon midrange cu un ecran mare, rata de refresh de 90 Hz si o performanta generala buna asupra caruia s-au facut unele compromisuri hardware pentru a ajunge la acest pret. Noi suntem de parere ca acesta este un terminal atragator, cu un nivel de dotari generos, cu finisaje si aspect placut avand o camera foto medie si o baterie solida care rezista pana la doua zile, stand bine in mana oricui interesat de aceste detalii.

PRO

  • suport 5G
  • incarcare rapida de 30W
  • baterie generoasa
  • sunet stereo
  • conectivitate rapida
CONTRA

  • nu are stabilizare optica
  • luminozitate slaba de 440 nits
  • spatele este alunecos si se vad rapid amprentele

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook