Chiar daca nu este cel mai cunoscut dintre brandurile asiatice, Oppo este unul dintre cei mai mai producatori chinezi de telefoane, avand ca subsidiara un brand mult mai cunoscut cum ar fi OnePlus. Stiind acest lucru, deja poti scoate din calcul orice dubiu legat de calitatea telefonului pe care il avem in fata si astfel, parca incep sa creasca si asteptarile.

Design

La prima vedere, Oppo Reno6 5G poate sa treaca testul ca „Noul iPhone” pentru un ochi neavizat. Incepand de la experienta de unboxing, extrem de calculata si pana la design-ul terminalului toate te duc cu gandul la telefonul celor de la Apple. Diferenta fiind accesoriile telefonului pe care Oppo nu le-a scos din cutie si chiar au fost generosi cu clientul. Astfel, in cutie, pe langa telefonul cu un design asemanator cu a lui iPhone 12/13 mai avem si o husa de silicon, cablul USB A-C, casti stereo cu fir si mufa USB C si o surpriza placuta este incarcatorul extrem de masiv, dar foarte rapid de 65W.

Telefonul avand dimensiunile de 156.8 x 72.1 x 7.6 mm si ecranul de 6,43 inch este exact intre dimensiunile lui iPhone 13 si iPhone 13 Pro. In rest, avem tot margini drepte din aluminiu, si tot 3 camere pe partea din spate. Legat de spatele telefonului, la teste am primit varianta Arctic Blue, care are un spate albastru deschis mat, foarte fin si placut la atingere si dintr-un material anti-amprenta, posibil chiar mai eficient si mai fin ca cel de pe Samsung Galaxy S21 Ultra.

Tot pe spate mai avem logo-ul Oppo in partea de jos si modulul de camere in coltul sus stanga.

Pe marginea dreapta, avem doar butonul de pornire care are o mica insertie verde, iar butoanele de volum sunt pe lateralul stang, dar amplasate parca un pic prea sus si poate fi deranjant la cresterea volumului. In partea de jos, avem mufa USB C, difuzorul si tavita pentru cartelele nano SIM. Din pacate, nu avem posibilitatea de a mari spatiul de stocare printr-un card microSD.

Display

Cum va spuneam mai sus, avem de a face cu un ecran de 6,43 inch cu rezolutia de 1080 x 2400 pixeli, care foloseste tehnologia AMOLED si are a rata de reimprospatare a imaginii de 90Hz. Acest lucru se simte in cursivitatea cu care se misca telefonul atat in meniu, dar si in alte aplicatii. Chiar daca in specificatii este trecuta o luminozitate de „doar” 750nits, in comparatie cu 1200 la iPhone 13 Pro Max, ecranul este foarte luminos chiar si in conditii de lumina puternica.

Pentru a proteja ecranul, cei de la Oppo au folosit sticla Corning Gorilla Glass 5, peste care au aplicat din fabrica si o folie pentru protectia ecranului. Atentie, in cazul in care doriti sa schimbati aceasta folie cu alta, trebuie sa va asigurati ca este compatibila cu senzorul de amprenta din spatele ecranului.

Hardware

La capitolul performanta, Oppo Reno6 5G vine echipat cu chipset-ul MediaTek MT6877 Dimensity 900 5G fabricat pe o tehnologie de 6nm. Practic, avem un procesor octa core format din 2×2.4 GHz Cortex-A78 & 6×2.0 GHz Cortex-A55, iar partea grafica este asigurata de Mali-G68 MC4.

Nestiind foarte multe detalii despre noile chipset-uri de la MediaTek, am ramas placut surprinsi dupa ce am efectuat suita de teste sintetice, sa vedem un punctaj de 2280, 410158, 4073 puncte in Geekbanck, Antutu, respectiv 3Dmark Sling Shot Extreme. Scoruri cu care depaseste un Galaxy A52 5G cu ~25 – 40%.

Pe partea de conectivitate, pe langa evidentul 5G pe care il avem si in denumire, Oppo Reno6 5G vine cu WiFi dual band la standardul ac, cea mai noua versiune de Bluetooth 5.2 cu aptX si sistem de pozitionare prin satelit cu A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS.

Pentru conectare rapida si plati cu telefonul nu lipseste nici NFC-ul.

Bateria de 4300mAh este suficienta pentru o zi, iar in cazul in care telefonul ajunge la 0, incarcatorul de 65W o incarca de la 0 la 12% in doar 5 minute.

Telefonul vine cu Android 11 preinstalat, peste care Oppo vine cu personalizarea proprie pe nume ColorOS care a ajuns la versiunea 11.3.

Camera

Stiind ca este unul din punctele slabe a celor de la OnePlus, nu am avut asteptari prea mari nici de la camera lui Oppo Reno6 5G, dar si aici am avut o surpriza placuta.

Camera principala este formata dintr-un modul de 3 camere: 64MP pentru unghi larg, 8MP pentru unghi foarte larg si 2MP pentru macro.

Camera de 64MP surprinde foarte bine toate detaliile, chiar si in conditii de luminozitate scazuta. Probleme am observat in cazul in care folosim camera cu unghi foarte larg, unde fotografia pierde din detalii pe margini. In cazul in care vrem sa fotografiem un obiect foarte aproape (<5cm) se recomanda folosirea modului Macro, dar aici trebuie sa fim foarte atenti pentru ca telefonul nu focalizeaza tot timpul pe obiectul pe care vrem sa-l surprindem.

De asemena, camera frontala este de 32MP cu unghi larg surprinde foarte bine toate detaliile, iar in modul portret putem ajusta selfie-ul cu ajutorul inteligentei artificiale.

Concluzie

Oppo Reno6 5G este un telefon mid-range cu design de flagship si cu performante apropiate. Putem concluziona totusi, ca acest model de smartphone aduce un concept atragator atat din punct vedere al functionalitatii, cat si al design-ului cu care vine.

Pro Cons
Design Camerele macro si ultra wide
Display cu 90hz Filmare 4K doar la 30 de FPS
Incarcare foarte rapida
Folie si husa in pachet

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook