Asa cum ne-au obisnuit in ultima perioada marii operatori de telefonie mobila din Romania – Orange, Vodafone, lanseaza pe piata telefoane sub brand propriu. Si de aceasta data, Orange vine cu un nou telefon numit Orange Klif, care este un model entry level.

[wptab name=’Design’]

Design-ul este foarte simplu si ergonomic. Are carcasa confectionata dintr-un plastic mat care contribuie la o mai buna rezistenta atunci cand il avem in mana. Masoara 112,2 mm lungime x 62 mm latime x grosime de 11,9 mm.

2.Poza Orane Klif Design

Pe spate, smartphone-ul este inscriptionat logo-ul Orange precum si cu logo-ul sistemului de operare „Firefox OS”. In partea superioara a capacului se poate observa camera de 2 MP, cu LED Flash.

Pe partea laterala sunt pozitionate butoanele de pornire/oprire si de volum. Atat incarcarea telefonului cat si transferul de date se realizeaza cu ajutorul portului microUSB care se afla pe laterala inferioara. Castile cu fir de 3,5 mm se pot conecta pe marginea superioara a smartphone-ului, casti pe care va trebui sa le achizitionam separat, deoarece acestea nu se gasesc in continutul pachetului.

Orange Klif este de fapt personalizarea smartphone-ului Alcatel Pixi 3 (3,5 inch).

banner-geeks-cumpara-01[/wptab]

[wptab name=’Display’]

Orange Klif se prezinta cu un display satisfacator de 3,5 inch avand rezolutia de 320×480 pixeli cu o densitate a pixelilor de numai 165 ppi. Ecranul nu este multitouch, ceea ce inseamna ca putem utiliza doar un deget, iar navigarea web va fi destul de greoaie si lenta.

Smartphone-ul nu este echipat cu nici un fel de sticla rezistenta, motiv pentru care este recomandat sa aplicam folie protectie pe suprafata ecranului.

banner-geeks-cumpara-01

[/wptab]
[wptab name=’Software’]

Orange Klif are instalat sistemul de operare Firefox 2.0, un sistem foarte simplist la care nu ai prea multe optiuni. Fata de Android care are 3 butoane tactile principale – home, back si lista meniu, acest sistem ofera un singur buton, si anume cel de home.

3.Poza Orange Klif Display1 4.Poza Orange Klif Display2

Telefonul vine preinstalat cu aplicatiile de socializare Twitter si Facebook, jocuri, dar se pot descarca si alte aplicatii precum Youtube, Maps Online, Coloroid Pro, etc, utilizand Firefox MarketPlace.

Chiar daca are un meniu foarte simplu, din setarile telefonului se pot activa sau dezactiva multe functii care sunt prezente si pe sistemul Android, printre care: retea si conectivitate (wi-fi, bluetooth, etc), personalizare (sunet, afisare, notificari, data si ora, limba, etc), administrare conturi, confidentialitate si securitate, stocare si dispozitiv.

5.Poza Orange Klif setari1 6.Poza Orange Klif setari2 7.Poza Orange Klif setari3 8.Poza Orange Klif setari4 9.Poza Orange Klif setari5

banner-geeks-cumpara-01

[/wptab]
[wptab name=’Performante’]

Avand in vedere ca Orange Klif este un dispozitiv din segmentul entry level, nu putem afirma ca exceleaza la acest capitol.

Device-ul vine echipat cu procesor dual-core cu frecventa de 1GHz. Memoria este de doar 256 MB, iar spatiul de stocare este de 512MB care se poate extinde pana la 32GB cu ajutorul unui card de memorie microSD.

Capacitatea acumulatorului este de 1300 mAh si ofera o autonomie in stand-by de aproximativ 286 ore, iar pentru convorbiri de 6 ore, tinand cont ca se utilizeaza reteaua 3G.

Avand aceste caracteristici, putem spune ca este un telefon foarte simplu, creat pentru abonamentele de tipul voce si care ne permite sa citim e-mailuri ocazional sau sa urmarim postarile de pe retelele de socializare.

banner-geeks-cumpara-01

[/wptab]

 

[wptab name=’Multimedia’]

Orange Klif are o singura camera foto de 2MP LED Flash, cu rezolutia de 1600×1200 pixeli, fiind adesea intalnita pe alte dispozitive ca si camera secundara.

Nici partea de inregistrare video nu este satisfacatoare, avand in vedere ca are rezolutia de doar 480p la doar 15 fps.

Atat pentru fotografii cat si pentru inregistrari video, nu exista setari ale acestei camere.

Mai jos sunt redate cateva poze realizate cu acest telefon. Chiar daca am avut lumina foarte buna, calitatea pozelor nu este asa cum ne-am dorit.

10.Poza Orange Klif imagine1 11.Poza Orange Klif imagine2 12.Poza Orange Klif imagine3 13.Poza Orange Klif imagine4

banner-geeks-cumpara-01

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

Orange Klif are un design foarte simplu destinat celor care doresc sa inlocuiasca telefonul cu taste cu un smartphone. Cu un meniu foarte usor, poate initia incepatorii care isi doresc trecerea la telefoanele cu touchscreen.

banner-geeks-cumpara-01

Pro:

  • raport pret/calitate
  • meniu foarte simplu
  • procesor dual-core
  • conectivitate 3G, wi-fi, bluetooth

Contra:

  • camera foto de o calitate foarte redusa
  • nu are multitouch
  • foloseste sistemul de operare Firefox OS

[/wptab]

[end_wptabset]

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

1 Comentariu

Comments are closed.