După lansarea ultimelor modele Galaxy S4 , Note 3 se pare că Samsung a dorit să facă un update seriei Ace prin urmare a lansat a 3-a versiune a acestui model.Ace 3 este disponibil in 2 versiuni 3G și LTE iar telefonul se diferențiază de design-ul precedentelor, avand o forma nouă, un display putin mai mare și o serie de senzori care te fac pentru o clipă să te gândești dacă nu cumva ai în mână Galaxy S4[divider]

[wptab name=’Design’]

Cunoscute ca fiind telefoane compacte și cu o greutate mică, Ace 3 păstrează tiparul seriei dar aduce un plus de eleganță si încredere.

Dacă fratele sau era mai mic 118.3 x 62.2 x 10.5 mm și cântărea 122g,  Ace 3 are o dimensiune de 121.2 x 62.7 x 9.8 mm (3G) / 121.2 x 62.7 x 10 mm (LTE) și o greutate de 115 g (3G) / 119.5 g (LTE) .

Este disponibil in 3 game de culori albastru, alb și roșu.

Partea frontală a telefonului are un design nou, mai rotunjit la capete, păstrează cadrul argintiu, are un nou buton home o idee mai lat și mai mic în lungime.

Partea din spate a telefonului conține lentilele camerei foto , un difuzor mono și un bliț LED.

Părțile laterale păstrează binescunoscutele butoane Volum +/- și Power/Lock în timp ce în partea superioară a telefonului găsim portul Jack iar partea inferioară deține portul microusb.

[/wptab]

[wptab name=’Display’]

Dispune de un display nou TFT capacitiv în timp ce vechiul model folosea un PLS TFT capacitive touchscreen dar cu același număr de culori. Păstrează opțiunea de Multitouch dar și rezoluția anterioară de 480 x 800 pixeli pe o diagonala nouă de 4.0 inci reușind sa ofere o claritate satisfăcătoare a imaginii.

Panoul de luminozitate al telefonului nu este unul care să mulțumească, sub acțiunea directă a soarelui nereușind de multe ori să înțelegi ce dorește telefonul să afișeze chiar și cu luminozitatea setată pe cea mai înaltă treaptă.

[/wptab]

[wptab name=’Software’]

Ace 3 vine echipat cu versiunea oficiala a sistemului de operare Android și anume 4.2  Jelly Bean versiune cu care este echipat și fratele mai mare Galaxy S4.

Are în componență sistemului de operare aplicații consacrate ale mărcii Samsung: Samsung Apps, Planificator S, S translator, TripAdvisor, Chat On, aplicaţii cu un grad de utilitate foarte ridicat şi uşor de folosit.

Samsung Apps este zona unde producătorul îți recomandă aplicațiile pe care le consideră utile, aici poti găsii și o serie de criterii de ordonare ale acestora: plătite/gratis, afaceri, călătorie, copii, divertisment, educație,etc.

Planificator S este un fel de calendar Google, unde poți nota evenimentele importante din viața ta, poți seta alarme la anumite zile și ore astfel te va ajuta să eviți momentele neplăcute în care uiți clipe importante.

S translator este o aplicație care conform intelesului se poate folosi pentru diferite traduceri, din pacate ea nu dispune de limba română.

TripAdvisor aplicatie foarte utilă, practic ea îți recomandă cele mai interesante hoteluri, restaurante,zboruri,etc. poți să vezi unde te poți distra în localitatea pe care o vizitezi dar și cele mai apropiate localuri de zona ta.

Chat on este messengerul celor de la samsung, el te ajută să comunici și să distribui fișiere cu ceilalți utilizatori de dispozitive Samsung.

Interfaţa telefonului nu este una care să se compare cu transparența și animațiile telefoanelor de ultima generație dar care te încântă și face ca utilizarea telefonului să fie mai plăcută.

[/wptab]

[wptab name=’Performanțe’]

Fiind un telefon care se dorește a fi accesibil pentru toate buzunarele, Ace 3 are în dotare un chipset Broadcom BCM21664, procesor Dual-core 1 GHz Cortex-A9 (3G) / Dual-core 1.2 GHz Cortex-A9 (LTE), o placă grafică Broadcom VideoCore IV, memorie RAM de 1GB,  memorie de stocare 4 GB (3G) / 8 GB (LTE). Memoria de stocare are posibilitatea sa fie extinsă printr-un card MICROSD cu o capacitate maximă de 64GB.

Mai jos este afișat punctajul obținut de telefon la testul de performanță al celor de la Quadrant dar şi un clasament informativ :

[/wptab]

[wptab name=’Multimedia’]

Camera la acest capitol nu au survenit modificări, păstrându-se vechea cameră de 5MP cu  rezoluţia 2592×1944 pixels, autofocus şi bliţ cu LED. Cameră care imortalizează poze clare chiar si la un zoom de 4.

Zoom x4

 

La capitolul video telefonul filmează la o rezoluţie 720p cu 30fps, dar al carui mod de captare a sunetului dezamăgește prin bâzâitul strident.

Galeria foto păstrează designul de împărţire a ecranului a celor de la Samsung, în partea stângă având folderele, iar în cea dreapta fişierele conţinute. Tot aici se află şi editorul foto.

Playerul muzical are la bază tehnologia TouchWiz stock player, cu o abundenţă de moduri muzicale şi setări ale egalizatorului. Redă sunet clar atât in difuzor cât şi în căşti, fără bâzâituri nici când îl setăm la capacitate maximă.

Playerul video redă fără probleme majoritatea formaturilor inclusiv MKV și Xvid la o claritate de până la 1080p, dar nu suportă fișiere Divx, în cazul acestora fiind necesară descărcarea unui alt player.

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

Luând în considerare că telefonul se găseşte fara obligatii contractuale în jurul sumei de 1000 lei şi reuşeşte să redea Android v4.2, pot spune că Ace 3 este un telefon cu care poţi să-ți satisfaci nevoia de tehnologie fără să investești o suma mare.

[/wptab]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook