Pentru diferentierea categoriilor de terminale mobile, Samsung a folosit aleator literele din alfabet, fara o logica evidenta. Dovada este faptul ca a lansat o noua categorie, denumita seria „C”, prin lansarea smartphone-urilor Galaxy C5 si Galaxy C7.
Pana acum, compania Samsung ne-a oferit seriile S-A-J-E-Z-Note, asadar noua serie „C” se pare ca se incadreaza intre terminalele seriei „A” si „S”.
Samsung Galaxy C7 vine cu imbunatatiri hardware notabile fata de de seria „A”, cu un design asemanator seriei „S” si poate fi o alternativa pentru cei care isi doresc un „phablet” fara stylus.
DESIGN:
In ceea ce priveste partea de design, Samsung Galaxy C7 are un capac metalic cu margini pronuntate care se imbina cu fata dispozitivului, eliminand astfel rama de legatura dintre cele doua parti. Metalul este foarte bine finisat si nu raman amprente atunci cand il utilizam.
Pe partea dreapta este pozitionat butonul de pornire/oprire impreuna cu sloturile pentru cartela nanoSIM, respectiv cardul de memorie microSD. Pe partea stanga se afla butoanele de volum. Datorita dimensiunii smartphone-ului, pozitia acestor butoane, in partea superioara, le face mai greu accesibile. Dispozitivul ne da posibilitatea sa alegem intre utilizarea unui card de memorie microSD de pana la 256 GB sau utilizarea celei de-a doua cartela nanoSIM.
Receptorul, camera secundara de 8MP flash LED si senzorul de proximitate sunt pozitionate pe fata telefonului, in partea superioara, in timp ce jos este pozitionat senzorul de amprenta digitala.
Pe partea inferioara a ramei regasim conectorul pentru castile audio de 3,5 mm, portul de incarcare microUSB si difuzorul.
Camera foto de 16MP dual Flash LED si auto focus sunt pozitionate in partea superioara pe spatele smartphone-ului.
In acelasi ton cu alte dispozitive Samsung, Galaxy C7 are acumulator incorporat care nu se poate inlocui dupa o anumita perioada de utilizare. Bateria de 3300 mAh ii ofera o autonomie de pana la 3 zile.
DISPLAY:
Samsung Galaxy C7 are display Super AMOLED, de 5,7 inch care ocupa partea frontala in proportie de 74,1%. Rezolutia este Full HD 1080 x 1920 pixeli, cu densitatea de 386 ppi. Acest tip de ecran ofera un contrast foarte bun si culori extrem de vii.
SOFTWARE:
Smartphone-ul ruleaza pe versiunea Android 6 Marshmallow, cu binecunoscuta interfata TouchWiz foarte bine organizata. Atat aplicatiile “Samsung”, cat si cele de la “Google” si “Microsoft” vin grupate in cate o singura pictograma.
Pentru a avea acces mai usor la setarile smartphone-ului, avem o zona de notificari destul de vasta, care se poate personaliza dupa preferintele fiecaruia.
PERFORMANTE:
Samsung Galaxy C7 vine echipat cu un chipset Snapdragon 652 octa-core compus din nuclee Cortex-A53 la 2.0 GHz, procesor grafic Adreno 506, memorie 4GB RAM si spatiu stocare intern de 32GB sau 64GB, in functie de model.
Dispozitivul ne mai ofera conexiune 4G (LTE), din pacate limitata la CAT4 150MB/s, conectivitate Wi-Fi Direct sau Hotspot, Bluetooth 4.2 cu A2DP, receptor GPS cu suport GLONASS sau BDS, conectivitate NFC, incarcare rapida si anterior mentionatul cititor de amprenta.
In urma testelor cu AnTuTu Benchmark, Samsung Galaxy C7 a obtinut scorul de 63.217 puncte. Mai jos avem cateva rezultate la testele de memorie, procesor, grafica si stocare.
Acumulatorul de 3300 mAh ofera o autonomie de pana la 3 zile. O alta caracteristica este tehnologia de „incarcare rapida”, prin care bateria ajunge la 80% in doar 30 de minute.
MULTIMEDIA:
Pentru acest terminal, Samsung a ales o camera principala cu rezolutia de 16MP (doar in format 4:3) cu stabilizare optica si dual-flash LED, ce are diafragma obiectivului f1.9. Cu acest tip de obiectiv, lumina este mult mai bine captata, iar pozele sunt foarte reusite chiar daca avem luminozitate mai scazuta. Camera secundara are rezolutia de 8MP flash LED si aceeasi diafragma a obiectivului f1.9. Aceasta se comporta foarte bine la realizarea selfie-urilor si nu in uiltimul rand la inregistrarea HD.
Similar cu alte smartphone-uri Samsung, camera foto se poate activa prin dubla apasare a butonului „home”, chiar daca smartphone-ul este blocat. Cu ajutorul acestei functii avem acces instant la camera atunci cand dorim sa fotografiem ceva foarte rapid.
Interfata camerei este destul de vasta. Se pot seta mai multe optiuni: automat, pro, panorama (imagini panoramice prin miscarea usoara a telefonului intr-o directie), fotografiere continua, HDR, modul noapte, infrumusetare fata. Pe langa aceste moduri, avem posibilitatea sa descarcam si alte optiuni, cum ar fi animatii, poze in miscare, sunete etc.
Pentru a beneficia de setari complexe legate de expunere, focalizare manuala, culoare, trebuie sa activam modulul „pro”.
Imaginile realizate cu acest tip de camera contin foarte multe detalii, culori excelente si claritate de exceptie.
Mai jos cateva fotografii realizate cu Samsung Galaxy C7.
La capitolul video, Samsung Galaxy C7 poate surprinde imagini la rezolutia maxima de 1080 pixeli si 30 f/s indiferent de camera utilizata. Din pacate, nu are filmare 4K, chiar daca Snapdragon 625 poate sustine acest tip de format.
Pe acest smartphone nu au fost implementate nici player-ul video si nici cel audio, lasand la alegerea fiecaruia sa instaleze din „Magazin Play” aplicatia preferata.
CONCLUZII:
Samsung Galaxy C7 este un smartphone recomandat clasei mid-range, cu design de exceptie, construit din materiale premium. Device-ul ofera si specificatii software si hardware foarte bune pentru un terminal din aceasta clasa.
Incadrat intre seriile „A” si „S”, Galaxy C7 ii surprinde placut in special pe cei care isi doresc un terminal de tip „phablet” cu specificatii tehnice care tind spre flagship-urile de pe piata actuala.
Plusuri:
- ecran de 5,7 inch, tip phablet;
- memorie RAM de 4GB;
- incarcare rapida;
- senzor de amprenta digitala;
- design premium;
- camere foto performante.
Minusuri:
- lipsa filmarii 4K;
- lipsa senzorului IR;
- acumulatorul incorporat.
Ce înseamnă “din pacate limitata la CAT4 150MB/s” ? Ce presupune asta?
Chiar daca conectivitatea la internet 4G suporta pana la 300 MB/s, la acest smartphone viteza este limtata la 150MB/s.
Comments are closed.