Dupa multe modele Galaxy din segmentul de mijloc al pietei, iata ca Samsung reuseste sa produca un smartphone care nu este foarte ‘piperat’ la pret ba chiar mai mult are toate dotarile de top pe care smartphone-urile din clasa superioara le au.Il putem numi si “Galaxy Lite” datorita faptului ca are aproapte toate dotarile pe care le gasim la telefoanele de top cum ar fi S3 insa dimensiunile lui sunt reduse fata de un smartphone de top.[divider]

[wptab name=’Design’]

Galaxy Express este inca unul din modele Samsung care vine in culoare alba, un trademark al celor de la Samsung. Este un model care se supune design-ului pe care Samsung l-a adus odata cu lasarea lui S3.

Masurand 132.2 x 69.1 x 9.3mm, este un model destul de confortabil de tinut in mana si in buzunar. Galaxy Express este unul din acele telefoane care nu sunt nici prea mari nici prea mici, am putea spune ca are marimea perfecta pentru un smartphone.

Carcasa din plastic este aceeasi carcasa folosita la majoritatea telefoanelor Samung, acelasi plastic lucios care este ca un magnet pentru amprente. Deja ne-am obisnuit ca cei de la Samsung sa lanseze telefoane cu un design deosebit , insa in continuare nu pun foarte mult accent pe calitatea carcasei acestora.

Cum spuneam mai sus design-ul este unul placut, cu elemente cromate. Display-ul de 4.5 inch iti da senzatia unui display mare datorita marginilor laterale destul de mici.

Pozitionarea butoanelor laterale este identica cu cea a lui Galaxy S3 Mini si S3, in parte din stanga fiind butoanele pentru volum iar in parte dreapta butonul on/off. Aici tebuie mentionat si faptul ca aceste butoane sunt uneori greu de gasit si greu de manevrat. Butoanele nu sunt scoase destul de bine in relief ceea ce poate fi deranjant.

In partea de sus gasim difuzorul, camera frontala de 1.3 MP care poate inregistra 720p si cei doi senzori : senzorul de proximitate si senzorul ambiental pentru reglarea automata a luminozitatii ecranului. In partea de sus mai gasim si mufa jack 3.5mm precum si un al doilea microfon destinat inregistrarii stereo.

La celalat capat gasim un buton fizic pentru home si cele doua butoane senzitive caracteristice Android-ului : back si options.

Intorcand telefonul gasim in partea de sus a acestuia camera principala de 5MP cu autofocus si blitz LED iar in partea de jos gasim difuzorul, mufa micro-usb pentru incarcare si transfer de date si microfonul care este pozitionat la baza telefonului.

Capacul din spate este detasabil ceea ce aduce un plus prin posibilitatea de inlocuite a acumulatorului fara service.

O data indepartat capacul gasim o surprinzatoare baterie de 2000 mAh care la o utilizare normala ce presupune apeluri voce, navigare internet si jocuri rezista undeva la 2-3 zile, in timp ce alte smartphone-uri asemanatoare rezista numai o zi la acelasi tip de utilizare.

Slotul pentru card-ul micro-SD este hot-swappable (poate si incepartat fara oprirea telefonului) iar Sim-ul este de tip micro-Sim.

[/wptab]

[wptab name=’Display’]

Samsung Galaxy Express incorporeaza un display de 4.5 inch Super AMOLED Plus ceea ce va va oferi unghiuri excelente de vizibilitate , o luminozitate decenta si un contrast foarte bun al culorilor. Rezolutia ecranului este o idee prea mica pentru 4.5 inch ceea ce se resimte in densitatea pixelilor de doar 207 ppi.

Desi nu este la fel de sharp ca si “monstrii” cu rezolutii 1080p si densitati de peste 400 ppi,  acest ecran nu m-a dezamagit, ba din contra am ramas placut impresionat. Diferenta este foarte mica si aproape insesizabila in cazul unui utilizator normal.

Rezolutia ecranului este de 480×800 fiind aceeasi rezolutie folosita si in cazul lui S3 Mini.

Ecranul este excelent pentru vizualizarea filmelor si a pozelor si poate oferi o experienta foarte placuta pentru pasionatii de jocuri.

[/wptab]

[wptab name=’Performante’]

Samsung Galaxy Express incorporeaza un chipset Qualcomm cu un procesor Kwait dual-core de 1.2 Ghz, 1 GB RAM si un procesor grafic Adreno 305 care ofera o experienta placuta si lipsita de lag.

Galaxy Express este unul din putinele telefoane Samsung care au incorporat la nivel international procesor Kwait, acesta fiind initial disponibil doar pentru Statele Unite.

Acest procesor si-a facut initial aparitia pe Htc One S, fiind unul dintre cele mai apreciate procesoare din categoria dual-core din punct de vedere al performantelor.

Desi procesorul are o frecventa mai mica fata de varianta disponibila in SUA (1.2 Ghz fata de 1.5 Ghz) acesta ofera performante destul de bune precum si un plus la durata de utilizare a bateriei.

Ca si conectivitate Galaxy Express beneficiaza de cele mai noi tehnologii disponibile pe piata in acest moment cum ar fi DLNA, Wi-fi Direct, NFC , Bluetooth 4.0 si cea mai importanta dintre toate LTE. Prezenta acestei tehnologii pe un terminal sub 2000 de lei ma surprinde, acesta fiind inca unul din motivele pentru care isi merita toti banii.

Desi in Romania tehnologia LTE este inca in perioada de teste putem sta linistiti ca in viitorul apropiat va deveni o tehnologie tot mai cautata, oferind viteze de pana la 100 Mb/s.

Navigarea prin meniu este destul de fluida, cu intarzieri in unele cazuri izolate .

Performantele in materie de jocuri nu lasa de dorit, telefonul fiind capabil sa ruleze cele mai noi jocuri disponibile in Play Store fara nici o problema.

In testele de benchmark telefonul nu se descurca asa de bine cum m-as fi asteptat, fiind undeva sub Samsung Galaxy S2 sau Galaxy Nexus.

Insa in utilizarea normala a telefonului aceste neajunsuri nu sunt sesizabile telefonul fiind foarte bine optimizat cu ultima versiune de Android : Jelly Bean.

[/wptab]

[wptab name=’Software’]

Telefonul vine in pachet cu Android 4.1.2 Jelly Bean si cu cea mai noua versiune de TouchWiz si Nature UX ambele fiind identice cu versiunile folosite la ultimele telefoane Samsung din aceeasi categorie.

Ecranul de blocare este de tip “drag and unlock” (trage si deblocheaza), un ecran de deblocare cu care Samsung ne-a obisnuit in ultimele versiuni de TouchWiz, insa poate fi schimbat si cu alte metode de deblocare cum ar fi : face unlock, motion unlock sau voice unlock. Oricare din metode veti folosi, functioneaza fara nici o problema

Numarul de ecrane de start poate fi setat pana la maxim 7 care se pot rearanja , sterge sau edita.

Bara de jos poate gazdui pana la 4 shortcut-uri pentru aplicatii sau foldere care pot fi modificate.

Ca si oricare alt Galaxy , Express vine cu mai multe aplicatii preinstalate care sunt chiar folositoare.

 

Una dintre aplicatiile care mi-a atras atentia a fost AllShare Play, o aplicatie care iti permite sa sincronizezi fisierele de pe telefon cu toate device-urile compatibile cum ar fi televizoare, computere si camere foto. De asemenea aceasta aplicatie iti permite sa controlezi dispozitivul conectat prin contul Samsung direct de pe telefon. Pentru laptop sau PC este necesara instalarea programului pentru a beneficia de aceste servicii.

Aplicatia este capabila sa redea un film direct de pe telefon pe un Smart TV Samsung.

 

 

S Planner este o aplicatie pentru calendar care poate fi sincronizata cu contul de Google si care poate fi un manager foarte bun pentru task-urile zilnice sau pur si simplu pentru a-ti reaminti cand au zilele de nastere prietenii sau familia.

 

 

Game Hub este o aplicatie special realizata pentru pasionatii de jocuri care au un spirit de competitie dezvoltat. Aplicatia te conecteaza cu prietenii tai si poti concura impotiva lor la orice joc.

Aplicatia selecteaza cele mai calitative jocuri din punct de vedere al graficii si iti permite sa le incerci inainte de a le cumpara.

[/wptab]

[wptab name=’Multimedia’]

Pe partea de multimedia Samsung a stat intotdeauna foarte bine, oferind cele mai noi si mai placute metode de a viziona filme, poze etc.

Una dintre cele mai importante functionalitati este pop-up video, o functie lansata odata cu Galaxy S3 si implementata pe majoritatea telefoanelor Galaxy care au o versiune mai noua de TuchWiz. Functia permite vizualizarea unui videoclip sau film in timp ce navighezi pe internet sau scrii mesaje.

Player-ul video este unul din cele mai bune disponibile pe piata, cu un pachet destul de mare de codec-uri. Totusi filmele in format divX si MOV nu functioneaza.

Player-ul audio este imprumutat de la Galaxy S3 si este inclus in TouchWiz. Samsung a reusit sa introduca si un egalizator cu mai multe preset-uri precum si un preset care poate fi modificat. Player-ul beneficiaza si de tehnologia SoundAlive, o tehnologie care este capabila sa redea sunet in format 7.1.

Camera foto incorporata pe Galaxy Express are un senzor de 5 Mpx care este capabil sa produca rezolutii de pana la 2592 x 1944 pixeli.

Interfata camerei este la fel ca la toate modele Galaxy care functioneaza cu Jelly Bean. In dreapta avem setariele pentru scene, blitz,  si efecte  precum si setarile avansate si butonul de conutare pentru camera frontala. In dreapta gasim butonul de comutare video/foto, butonul de vizaualizare a imaginilor si declansatorul.

Camera foto beneficiaza si de un pachet de functii destul de generos cum ar fi : touch focus, smile shot, continuous shot, panorama mode si poate realiza poze si in timp ce filmezi.

Culorile sunt vii, focus-ul este destul de bine definit si fara prea mult zgomot de imagine.

Nici inregistrarea video nu se lasa mai prejos, telefonul fiind capabil sa inregistreze 720p la 30 de cadre pe secunda.

Culorile sunt reproduse destul de bine iar contrastul acestora este destul de placut.

In cazul in care doresti sa filmezi in conditii de luminozitate scazuta camera nu se mai descurca chiar asa de bine detaliile fiind neclare iar culorie foarte slab definite.

Luand toate acestea in calcul Galaxy Express ne prezinta o camera destul de performanta, nu este nici una dinte cele mai bune camere foto/video dar nici nu dezamageste.

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

Cu toate ca acest telefon este incadrat in clasa de mijloc a smartphone-urilor beneficiaza de cele mai noi tehnologii in materie de conectivitate si media si reuseste sa fie mult peste celelalte telefoane Dual-core.

A fost unul dintre telefoanele de la care ma asteptam la mai putin dar m-a luat prin surprindere cu un harware foarte perfomant si optimizat.

 

 

Plusuri

Ecran Super AMOLED Plus
Procesor Kwait Dual-core (o raritate in europa) de 1.2 Ghz
Acumulator de 2000 mAh
Beneficiaza de tehnologia LTE
Camera foto de 5 MP cu face detection, stabilizator de imagine

Minusuri

Nu are buton dedicat pentru camera foto
Player-ul video preinstalat nu are suport divX
Carcasa realizata din acelasi material glossy ca ultimele modele Samsung
Rezolutie prea mica pentru un ecran de 4.5 inch







[/wptab]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook