Dupa succesul inregistrat acum doi ani cu prima varianta de Samsung Galaxy Mini, producatorul corean a decis la inceputul acestui an ca a venit momentul sa lanseze pe piata un nou telefon best-buy, numit evident Samsung Galaxy Mini 2. Samsung Galaxy Mini 2, este un telefon de buget redus, conceput pentru cei care nu sunt dispusi sa plateasa o avere pe un telefon flagship, gen Galaxy S3 sau HTC One X, dar vor totusi sa se bucure de experienta unui terminal cu Android. In acest caz este vorba chiar de unul care arata si se comporta decent avand in vedere pretul si specificatiile sale.[divider]
[wptab name=’Design’]
Designul nu aduce nimic spectaculos sau nou, pastrandu-se aceleasi forme rotunjite cu care ne-am obisnuit deja la telefoanele Samsung, forme care contribuie la perceperea unei dimensiuni mult mai mici decat cea reala a telefonului.
Telefonul sta foarte bine in mana, fiind mai subtire decat prima versiune cu doar 11,6 mm. Eu le-am tinut pe ambele in acelasi timp si pot sa spun ca diferenta pare mult mai mare.
Un element care iese in evidenta si ii da o oarecare eleganta este rama din jurul ecranului, care este cromata. Trebuie sa recunosc insa ca acest aspect cromat nu mi-a placut in mod deosebit, insa cu siguranta vor fi si persoane care il vor gasi atragator.
In partea frontala, sub ecranul de 3.27 inci, se afla un buton fizic home si doua butoane capacitive, menu si back, in timp ce deasupra se afla difuzorul folosit pentru apeluri de voce si nelipsitul logo Samsung. Aici se observa lipsa senzorului de lumina precum si a camerei secundare pentru apeluri video.
Pe partile laterale gasim butoanele de volum, slotul pentru microSD si butonul Power/Standby.
Jack-ul audio de 3.5mm se afla pozitionat in partea superioara a telefonului, in timp ce conectorul microUSB se gaseste in partea de jos.
In partea din spate, asezata central, este camera de 3.14 MP, iar langa aceasta se afla difuzorul multimedia.
Un mare avantaj este faptul ca telefonul vine insotit de doua capace spate, in doua culori diferite, negru si galben. Capacul, ca de altfel toata carcasa, este facut dintr-un plastic destul de rezistant, foarte placut la atingere si care nu iti da impresia de ieftin. Textura capacului spate este clasica pentru Samsung, oferind un plus de aderenta si rezistenta la urme si zgarieturi.
Mai jos se poate vedea o comparatie intre cele doua modele Mini.
Unboxing
Desigur ca, fiind vorba de un telefon de buget redus, nu ne puteam astepta ca pachetul sa contina accesorii valoroase, insa o serie de casti banale cu fir sau un microsd nu ar fi stricat. Probabil ca aceste lucruri i-ar fi costat pe cei de la Samsung doar cativa centi in plus.
In pachet gasim acumulatorul de 1300 mAh, un cablu de date USB-microUSB, un incarcator de retea si capacul spate suplimentar de care pomeneam mai sus.
[/wptab]
[wptab name=’Display’]
In ceea ce priveste ecranul, lucrurile arata mai bine, fiind evidenta imbunatatirea rezolutiei fata de prima generatie de Mini care avea o rezolutie QVGA. Astfel, vorbimdespre un display TFT capacitiv, cu rezolutie de 320 x 480 pixeli (HVGA) si diagonala de 3.27 inci. Aceasta rezolutie confera o densitate buna de pixeli, ecranul oferind o experienta mult imbunatatita fata de aspectul pixelat al lui S5570.
Cu siguranta ecranul nu o sa multumeasca utilizatorii mai pretentiosi sau obisnuiti cu AMOLED-urile, insa pentru un telefon din aceasta gama se comporta mai mult decat decent.
[/wptab]
[wptab name=’Performante’]
Din punct de vedere al dotarilor hardware, telefonul este insufletit de procesorul Qualcomm MSM7227 de 800 MHz, memoria RAM de 512MB si procesorul grafic Adreno 200. Este de fapt aceeasi configuratie pe care Samsung a folosit-o si pentru Galaxy Gio. Acest procesor, alaturi de Gingerbread, fac din Galaxy Mini un telefon care se misca nesperat de bine. Este destul de rapid (pentru categoria din care face parte) si foarte fluent in utilizarea touch-ului.
Memoria interna ofera 4GB spatiu de stocare si posibilitate de extindere printr-un microSD pana la 32GB. Din cei 4GB, sunt disponibili utilizatorului doar 2.7GB, restul fiind necesari pentru procesele interne ale sistemului de operare.
Telefonul este dotat cu tehnologia DLNA necesara pentru a transmite imagini catre Smart TV-uri, receptor FM, GPS, conexiune de date mobile HSDPA de 7.2 Mbps, Bluetooth 3.0, WiFi cu posibilitate de WiFi Direct sau Hotspot.
[/wptab]
[wptab name=’Software’]
Telefounul ruleaza cu Android Gingerbread 2.3.6 si beneficiaza de binecunoscuta interfata Samsung TouchWiz, versiunea 4.0.
O functie care imi place si am intalnit-o la toate telefoanele cu Touch Wiz, este task manager-ul costom, care se acceseaza printr-o apasare lunga a butonului home. De acolo putem sa oprim aplicatiile care ruleaza sau sa curatam memoria RAM. Aceasta aplicatie vine si cu un widget care iti arata pe ecran cate aplicatii ruleaza in background.
Un alt lucru care imi place la aceasta interfata este agenda telefonica si jurnalul de apeluri. Apelarea se poate face foarte simplu tragand spre dreapta numele sau numarul din agenda. Pentru a compune un SMS e suficient sa faci acelasi lucru spre stanga.
In ceea ce priveste redarea video lipseste suportul pentru DivX/XviD, redarea AVI fiind imposibila. Reda fara probleme in schimb 3GP si MP4 cu rezolutie sub 720p. De altfel, MP4 este si formatul in care se realizeaza captura video.
[/wptab]
[wptab name=’Multimedia’]
In general, daca vorbim despre un model entry, nu putem avea mari pretentii in ceea ce priveste performantele camerei. Este vorba despre o camera, capabila de capturi pana la 3.15 MP si video VGA (640×480) la 25 de cadre/sec. Cum spuneam, nu e cine stie ce si nici nu ma asteptam la mai mult, avand in vedere segmentul in care se incadreaza acest telefon pe piata smartphone. Ma asteptam totusi, ca si o evolutie fireasca fata de S5570, ca telefonul va fi dotat cu blit… sau macar cu o camera frontala pentru apeluri video. Dar nu, Samsung a decis ca aceste lucruri nu sunt necesare pentru un telefon care face parte din little league.
Fotografiile facute in exterior pot spune ca au iesit mai bine decat ma asteptam, insa cele din interior au fost de o calitate sub medie. Acelasi lucru este valabil si pentru capturile video.
Un lucru pe care l-am remarcat a fost rapiditatea camerei. Am fost placut surprins de acest lucru, mai ales ca am intalnit telefoane din categorii superioare care erau mai lenese din acest punct de vedere. Butonul shutter actiona aproape instantaneu, iar aparatul era gata de o noua captura in mai putin de o secunda.
Bineinteles ca in modulul foto se pot face clasicele setari de luminozitate, calitate si rezolutie a fotografiei, balans de alb sau ISO.
[/wptab]
[wptab name=’Concluzii’]
Per total, telefonul nu impresioneaza cu nimic, neavand imbunatatiri semnificative fata de predecesorii sai. Poate doar prin designul sau, care il face sa para un telefon mai performant si mai scump decat este in realitate.
Chiar daca S6500 nu se ridica, macar din punct de vedere al popularitatii si al vanzarilor, la nivelul faimosului sau predecesor, ramane o varianta viabila pentru acei utilizatori care vor un smartphone accesibil si cu performante decente.
Â
Plusuri
+ designul reusit
+ este destul de rapid si fluent
+ display bun pentru categoria sa
Minusuri
– camera slaba, fara blit.
– nu dispune de camera frontala pentru apeluri video
– nu reda video in format AVI
[/wptab]
[end_wptabset]
” Aici se observa lipsa senzorilor de lumina sau proximitate” ??? Galaxy Mini 2 are senzor de proximitate !!! Poate Dvs ati dat “copy-paste” de la alt terminal …
Va multumim pentru observatie! Articolul a fost corectat. Va asigur ca a fost o simpla eroare de tehnoredactare si nu un “copy-paste” avand in vedere ca toate terminalele cu Android beneficiaza de acest sezor de proximitate.
O zi placuta
Comments are closed.