Galaxy Y Duos este destinat entuziastilor de smartphone-uri entry-level, care doresc sa utilizeze cat mai multe functii, investind totodata un buget limitat. Acest dual-SIM Droid se bazează pe modelul original Y Galaxy care, la randul sau a fost un smartphone low-budget, dar a avut un mare success.[divider]

[wptab name=’Generalitati’]

Un pachet ca Galaxy Y (un singur SIM) este o afacere pe termen scurt – un telefon pentru a invaţa elementele de baza inainte de a trece la ceva mai performant.
Un telefon dual – SIM pe de alta parte, este alegerea pentru buget-constient – o audienta de obicei mai veche, care nu este la fel de interesata de a face upgrade  atat de des. Pe de alta parte, adolescentii ar putea fi incantati de flexibilitatea planurilor de telefonie mobila care ofera doua cartele SIM.

Caracteristici cheie

  • Dual-SIM (dual stand-by)
  • Quad-band GSM si dual-band 3G
  • HSDPA 7.2 Mbps
  • Comutator SIM în zona de notificare
  • 3.14 “256K-color QVGA TFT touchscreen
  • ARMv6 832MHz procesor, 290MB de RAM
  • Android OS v2.3.5 (Gingerbread), cu TouchWiz UI
  • 160 MB de stocare interna, hot-swappable slot microSD, card de 2GB inclus
  • 3.15 MP fix-focus, aparat de fotografiat cu geotagging
  • Receptor GPS cu A-GPS
  • Stereo FM radio cu RDS
  • 3.5 mm audio jack
  • Document viewer
  • Accelerometru si senzor de proximitate
  • Swype de introducere a textului
  • Port microUSB (încărcare) şi stereo Bluetooth 3.0
  • Retea sociala de integrare

Principale dezavantaje

  • Rezolutia scazuta a ecranului limiteaza alegerea de aplicatii
  • Fix focus
  • Fara camera secundara
  • Fara blitz, fara tastă dedicata
  • QVGA @ 24fps inregistrare video
  • Fara suport Adobe Flash

[/wptab]

[wptab name=’Design’]

Galaxy Y Duos reflecta stilul Samsung, existand diferente minore fata de Galaxy Y, cea mai vizibila fiind un buton de acasa alungit, spre deosebire de butonul patrat al modelului Galaxy Y. Din punct de vedere al design-ului observam ca telefonul dispune de un cadru cromat, mult mai proeminent, dar care nu se potriveste intocmai cu restul telefonului. Acceasi observatie este valabila si pentru cauciucul de pe spate. Pe o nota pozitiva, designul este destul de bun.

Avand un ecran TFT de 3.14 inch, cu rezolutie QVGA (240 x 320) vizibila la partea de jos a lantului ecranelor, acest telefon ofera imagini foarte pixelate cu un contrast scazut ce face ca acest ecran sa nu fie foarte vizibil la soare.
In rest toate butoanele existente sunt caracteristice Samsung: in dreapta sus gasim butonul de blocare/oprire/pornire iar in partea stanga butoanele de volum. Totodata in partea inferioara gasim microfonul si, desigur, portul micro USB pentru incarcare si transfer de date, iar in partea de sus mufa jack de 3.5mm.
Scoaterea capacului din spate este destul de usora si dezvaluie un acumulator de 1300mAh Li-Ion, care este citat la 360h in stand-by si pana la 9 ore de convorbiri in 3G, slot-urile pentru cele doua cartel se afla sub baterie, fapt care poate parea incomod pentru unii utilizatori de dual-sim. Galaxy Y pare sa functioneze cu usurinta intr-o zi si jumatate de incercari grele, avand cele doua cartele SIM intotdeauna in stand-by.

Modestul pachet pe care il contine acest telefon nu este o surpriza, avand in vedere pretul la care se comecializeaza, continand incarcator, cablu de date si un card micro sd de 2gb cu un adaptor SD. In functie de zona in care este comercializat, acesta poate include castile pentru utilizarea mp3-ului sau radio.

[/wptab]

[wptab name=’Bateria’]

Dupa cum spun testerii, care au evaluat puterea acestei baterii, aceasta ar tine undeva la 2 zile de utilizare normala, iar folosind telefonul pe internet cam o ora pe zi si pe 3G cam doua ore. Daca telefonul este comutat pe 2G, acesta poate rezista si pana la 3 zile fara sa il incarcam.

Cam acestea au fost rezultatele:

[/wptab]

[wptab name=’Functia dual sim’]


Smart Dialing
 este disponibil si functioneaza minunat: apasati o cifra si cautati atat numerele de contact si numele care contin literele corespondente cifrei. In cazul in care mai mult de o persoana de contact este gasita, exista un buton cu un numar si o sageata care va afisa restul contactelor care se potrivesc cu cautarea.

Datorita senzorului de proximitate, ecranul se va opri automat in timpul unui apel. Optiunile disponibile in timpul unui apel includ posibilitatea de a lua o nota, folosind tastatura, oprirea sunetului, retinerea unui apel sau adaugarea unui alt apel la aceasta conversatie.
Acesta este, probabil, un moment bun pentru a vorbi despre Dual-SIM, Dual-Standby, functionalitatea de baza a Galaxy Y Duos S6102. Din ” SIM Manager”, optiune din setari, aveti posibilitatea sa opriti/porniti fiecare cartela SIM (lucru care poate ajuta la salvarea bateriei).
Puteti alege, de asemenea, care cartela SIM este de a fi utilizata pentru date mobile – numai un SIM poate fi utilizat pentru conexiunea la internet. Telefonul va functiona ca si orice alt dual sim cu dual Standby, neavand dublu procesor pentru semnal.

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

Galaxy Y Duos este unul din primele telefoane cu Dual SIM care a reusit sa imbine tehnologia Android cu functionalitatea Dual SIM si a facut o treaba destul de buna. Samsung a avut o singura misiune cu acest model: crearea unui Android Dual SIM pe care oricine si-l poate permite! Din cate am vazut pana acum a reusit, asta nefiind o mare surpriza din moment ce Galaxy Y se bucura deja de o popularitate mare, adaugarea dual sim-ului facandu-l si mai atractiv.
Telefonul castiga mult la baterie, sonor si design, fiind un model relativ mic. Chiar daca ecranul nu este cel mai performant, Galaxy Y Duos reuseste sa se ridice la nivelul asteptarilor si sa fie un telefon util si performant in acelasi timp.

Sursa poze: Google, GsmArena, PhoneArena.

[/wptab]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook