Alcatel OneTouch Go este un smartwatch cu sistem de operare propriu, compatibil atat cu dispozitivele Android cat si cu cele iOS. Acest device a fost creat in special pentru persoanele active care iubesc sportul, aventurile si drumetiile.

Prin prezenta functiilor de baza ale unui smartwatch si a functiilor de monitorizare a activitatii zilnice si a ritmului cardiac, busola si altimetru, Alcatel OneTouch Go este unul dintre cele mai accesibile ceasuri inteligente.

[wptab name=’Design’]

In ceea ce priveste partea de design, Alcatel OneTouch Go se aseamana foarte mult cu ceasurile sport.

Ambalajul in care vine este o cutie din neopren sub forma de cub, in care se regasesc dispozitivul, cablul de date microUSB pentru incarcare si manualul de utilizare.

2.Poza Alcatel OneTouch Go v23.Poza Alcatel OneTouch Go cutie4.Poza Alcatel OneTouch Go cutie deschisa

Carcasa din fata si benzile construite din material cauciucat foarte bine finisat sunt interschimbabile, oferindu-ne posibilitatea sa alegem culoarea preferata.

5.Poza Alcatel OneTouch Go tipuri bratari interschimbabile 6.Poza Alcatel OneTouch Go tipuri bratari interschimbabile v2

Pe partea laterala dreapta este pozitionat butonul pornire/oprire. Pe fata smartwatch-ului exista un buton special “GO” care activeaza o functie de emotie ce evalueaza starea de spirit cu ajutorul senzorului pentru ritmul cardiac. Pe partea din spate avem portul pentru alimentare microUSB si senzorii speciali. Fata de alte astfel de device-uri care au mufa proprietara, nu trebuie sa ne facem griji daca uitam cablul acasa, deoarece acest tip de mufa este foarte comun.

7.Poza Alcatel OneTouch Go buton pornire 8.Poza Alcatel OneTouch Go buton special go 9.Poza Alcatel OneTouch Go spate senzori

buton TPG

 

[/wptab]

[wptab name=’Interfata si Aplicatii’]

Inainte de a sincroniza Alcatel OneTouch Go cu un smartphone sau tableta, trebuie sa descarcam din “Magazin Play” sau “App Store” aplicatia “OneTouch Move”. Conectarea smartwatch-ului cu dispozitivele compatibile se realizeaza foarte simplu, prin activarea functiei Bluetooth.

Odata ce conexiunea dintre cele doua dispozitive a fost realizata cu succes, nu ne mai ramane decat sa sincronizam datele dintre smartwatch si smartphone.

10.Poza Alcatel OneTouch Go aplicatie 11.Poza Alcatel OneTouch Go sincronizare

Personalizarea ecranului cu diferite interfete se realizeaza fie prin apasarea ecranului tactil timp de doua secunde, fie prin alegerea interfetei de pe smartphone-ul compatibil.

12.Poza Alcatel OneTouch Go schimbare interfata de pe ceas 13.Poza Alcatel OneTouch Go schimbare interfata de pe smartphone v1 14.Poza Alcatel OneTouch Go schimbare interfata de pe smartphone v2

Cat timp este sincronizat cu smartphone-ul, Alcatel OneTouch Go este capabil sa ne atentioneze, prin vibratii, de primirea unui apel, mesaj, e-mail sau alte tipuri de notificari in functie de conturile social media care sunt activate. Din pacate, smartwatch-ul nu are implementat un microfon cu ajutorul caruia sa avem posibilitatea de a raspunde si de a purta o conversatie telefonica.

15.Poza Alcatel OneTouch Go notificare apel 16.Poza Alcatel OneTouch Go notificare aplicatii

Atat personalizarea smartwatch-ului, cat si navigarea se realizeaza foarte usor. Datorita ecranului tactil, trebuie doar sa glisam display-ul de la dreapta la stanga, respectiv de sus in jos si invers, iar pentru detalii trebuie apasat ecranul.

17.Poza Alcatel OneTouch Go meniu navigare v1 18.Poza Alcatel OneTouch Go meniu navigare v2 19.Poza Alcatel OneTouch Go meniu navigare v3 20.Poza Alcatel OneTouch Go meniu navigare v4

Acest smartwatch este foarte practic mai ales atunci cand ne aventuram intr-o drumetie. Cu ajutorul busolei si a altimetrului, vom avea atat o orientare precisa cat si informatii despre altitudinea la care ne aflam.

21.Poza Alcatel OneTouch Go busola

Caracteristica “emotie” se activeaza prin apasarea lunga a butonului “GO”. Grafica emotionala este determinata cu ajutorul senzorilor de masurare a ritmului cardiac, giroscop si accelerometru, ca apoi in functie de starea de spirit pe care o determina sa ne sugereze anumite antrenamente sau activitati prin care sa ne echilibram sistemul emotional.

22.Poza Alcatel OneTouch Go masurare puls 23.Poza Alcatel OneTouch Go emotii v1 24.Poza Alcatel OneTouch Go emotii v2 25.Poza Alcatel OneTouch Go emotii v3 26.Poza Alcatel OneTouch Go emotii v4

Toate aceste stari de spirit pot fi partajate pe retele de socializare.

27.Poza Alcatel OneTouch Go partajare emotii

buton TPG

[/wptab]

[wptab name=’Hardware’]

Ecranul tactil de tip IPS are dimensiunea de 1,2 inch, rezolutia de 240 x 204p si densitatea de 278 ppi. Acest gadget are un chipset STM 429 la 184 MHz si o memorie interna de 8MB. Capacitatea acumulatorului de 225 mAh ne ofera o autonomie de pana la doua zile de utilizare intensa si ajunge pana la 5 zile daca este utilizat in modul economic.

Alcatel OneTouch Go este certificat cu indicele IP67. Conform acestei certificari, smartwatch-ul este rezistent la praf, socuri si apa. In consecinta, nu trebuie sa ne facem griji daca purtam acest ceas inteligent atunci cand suntem la bazin. Ba mai mult, se poate comuta pe modulul inot, iar astfel avem posibilitatea sa monitorizam acest tip de antrenament.

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

Alcatel OneTouch Go este un smartwatch care se adreseaza in mod special aventurierilor. Pe langa monitorizarea activitatii zilnice, atunci cand pornim intr-o drumetie, acesta ne va indica pozitia cu ajutorul busolei si a altimetrului. Certificarea de rezistenta la apa, praf si socuri, precum si raportul calitate-pret, il face unul dintre gadget-urile cele mai dorite de iubitorii de natura.

Plusuri:

  • busola, altimetru;
  • rezistenta la apa, praf, socuri;
  • design robust;
  • autonomie ridicata;
  • port pentru incarcare de tip microUSB;
  • functie speciala pentru determinarea starii emotionale;
  • compatibil cu sistemle Android si iOS.

 

Minusuri:

  • lipsa microfon pentru preluarea apelurilor telefonice;
  • sistemul de operare proprietar are putine aplicatii .

buton TPG

[/wptab]

[end_wptabset]

[end_wptabset]

[end_wptabset]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook