Hey! I am first heading line feel free to change me
Fata de precedentul Xperia E3, nu are imbunatatiri foarte interesante. Ruleaza pe Android 4.4.4 (kitkat) si va ramane cu acest sistem de operare. Oficialii de la Sony au anuntat ca nu va fi updatat la versiunea lollipop, de acest update vor beneficia doar smatphone-urile din gama Z.
Acest smartphone poate fi achizitionat atat in varianta monosim cat si dualsim.

[wptab name=’Design ‘]
Sony Xperia E4 vine intr-un ambalaj mic si compact. Pachetul contine telefonul, incarcator retea si cablu detasabil, garantia si ghid de utilizare rapida. Din pacate cablul detasabil este foarte scurt, acesta masurand doar 17 cm.
Smartphone-ul are lungimea de 137 mm, latimea de 74,6 mm, grosimea de 10,5 mm, si cantareste 144 g.
Fata de modelul precedent, Xperia E4 are un design mai elegant, colturile sunt rotunjite, iar marginile display-ului sunt mai inguste. Carcasa este confectionata dintr-un policarbonat mat care nu pemite imprimarea amprentelor.
In partea laterala sunt pozitionate butoanele de volum si pornire/oprire, iar in partea de sus se afla portul pentru castile audio de 3,5 mm. Portul microusb pentru incarcare si transfer date este pozitionat pe cea de-a doua fata laterala in partea superioara.
Butoanele capacitive sunt pozitionate pe ecran in partea de jos, acestea oferind un plus de eleganta fata de butoanele software.
Dispozitivul este disponibil in doua culori, negru si alb.
Acumulatorul are capacitatea de 2300 mAh, care din pacate este incorporat, deci nu se poate inlocui dupa o perioada in care aceasta nu mai da randament.
Device-ul primit pentru testare, este dualsim, avand sloturi separate pentru cele doua microsim-uri. Tot aici se afla si slotul pentru cardul de memorie care poate sa aiba capacitatea de maxim 32GB. Accesul se realizeaza deschizand capacul smatphon-ului.
[/wptab]
[wptab name=’Display’]
Sony Xperia E4 are display IPS LCD cu touchscreen capacitiv. Ecranul masoara 5 inchi care acopera partea frontala in proportie de 67,41%, cu rezolutia de 540×960 pixeli, densitatea acestora fiind de doar 220 ppi. Ecranul este protejat de o sticla rezistenta impotriva zgarieturilor. Totusi este bine sa protejam ecranul si cu o folie protectie.
Ofera functia multi-touch si are senzori de lumina si senzori de proximitate.
[/wptab]
[wptab name=’Performante’]
Sony Xperia E4 ruleaza pe un procesor quad-core MediatTek MT6582 de 1,3 GHz, sustinut de 1GB RAM, spatiu stocare de 8GB RAM din care doar 5GB sunt puse la dispozitia utilizatorului. Slotul microusb poate mari spatiul de stocare cu ajutorul unui card de capacitate maxima de 32GB.
Beneficiaza de conexiune 3G, conectivitate locala ce include Hi-Fi a/b/g/n si DLNA, Bluetooth verviunea 4.1, receptor GPS cu suport GLONASS. Din pacate nu dispune de conectiviate NFC, aceasta fiind foarte frecvent intalnita la majoritatea smartphon-urilor de pe piata actuala, cu ajutorul carea se permite fie partajarea continutului cu alte dispositive NFC, fie plata cu amanuntul la comerciantii participanti.
Capacitatea acumulatorului de 2300mAh a rezistat doua zile de utilizare intensa. Un minus este faptul ca bateria este incorporata, fara a avea posibilitatea sa o inlocuim dupa o perioada de timp. Cu ajutorul functiei „Gestionare alimentare” putem sa activam instrumentele de regim economic astfel incat sa prelungim durata de functionare a bateriei.
In urma unor teste realizate prin aplicatia AnTuTu Benchmark, Sony Xperia E4 a obtinut un punctaj de 19.050. Este un scor destul de bun, avand in vedere ca este un telefon mid-range.
[/wptab]
[wptab name=’Software’]
Sony Xperia E4 ruleaza pe sistemul android versiunea 4.4.4 (kitkat), cu interfata personalizata. Oficialii de la Sony au anuntat ca acest smartphone nu va fi actualizat la versiunea Lollipop, de aceast update vor beneficia doar telefoanele din gama „Z”.
Telefonul are preinstate foarte multe aplicatii printre care PlayStation, Garmin Navigare, Live on YouTube, Kobo, TV SideView, Stiri si meteo, etc. Cu siguranta majoritatea utilizatorilor vor ignora o parte din aceste aplicatii.
Pentru a gasi o aplicatie mai repede sau pentru ordonarea personalizata a acestora, se gliseaza prima pagina de la stanga la dreapta. Astfel avem posibilitatea de a accesa mai repede o anumita aplicatie, luand in considerare numarul mare peinstalat.
Una din cele mai utile aplicatii preinstalate este „File Commander”. Cu ajutorul acesteia, avem posibilitatea sa organizam fisierele in foldere astfel incat sa le gasim mai repede, sa definim unde sa salvam datele: in memoria telefonului sau pe cardul microsd.
[/wptab]
[wptab name=’Multimedia’]
La acest capitol tin sa mentionez ca pachetul nu are incluse castile cu fir, marea majoritate a telefoanelor avandu-le incluse.
Sony Xperia E4 are camera foto principala de 5MP cu Led Flash, avand rezolutia maxima de 2560×1920 pixeli, iar camera decundara de 2MP. Principalele carcateristici ale camerei foto sunt: de detectare a fe?ei, zoom digital, auto-timer, de stabilizare a imaginii digitale, autofocus, se poate seta balansul de alb. Se pot seta modurile de fotografiere, acestea fiind: fotografiere HDR, panorama, scene, efecte.
Camera video este capabila sa capteze la rezolutia de 1080p HD avand 30fps.
Mai jos sunt cateva poze si filmulete surprinse cu Sony Xperia E4. Dupa cum se observa, atat calitatea pozelor cat si cea video este una decenta. Pozele nu sunt extraordinar de clare, mai ales daca nu avem suficienta lumina naturala.
[/wptab]
[wptab name=’Concluzie’]
Sony Xperia E4 este o alternativa foarte buna tinand cont ca face parte din telefoanele ieftine, comercializate de branduri conscrate. Componentele hardware si software multumesc consumatorul cu asteptari medii. Are design imbunatatit si un pret foarte competitiv.
Plusuri:
- Eran mare de 5 inch
- Procesor quad-core
- Pret atractiv
Minusuri:
- Bateria incorporata, nu poate fi inlocuita
- Lipsa functiei NFC
- Lipsa castilor audio din pachet
[/wptab]
[end_wptabset]