Sub brandul Redmi de la Xiaomi este bine cunoscut pentru faptul ca produce casti de buget si mid-range care deseori livreaza performanta si functionalitati peste pretul de piata cerut. Redmi Buds 3 Pro ofera active noise cancelling, multipoint si incarcare wireless, fiind un set de casti cu design placut.

Design

Pachetul propriu-zis in care sunt livrate castile este constituit dintr-o cutie subtire si inalta, cu un oarecare efect stralucitor in interiorul careia am gasit castile Redmi, cablu de alimentare USB Type-C la ambele capete, 3 perechi de dopuri de silicon pentru casti de diferite marimi si manualul de utilizare impreuna cu instructiunile pentru folosirea castilor.

La capitolul design, cei de la Redmi au optat pentru o abordare originala, castile fiind departe de cele obisnuite in-ear pe care le poti intalni pe piata, semanand intr-o oarecare masura cu Buds-urile de la Samsung.  La exterior au un finisaj bine stilizat cu o textura mata si placuta la atingere, cu ajutorul careia beneficiem de un grip bun si nu vor aluneca din mana daca faci sport sau esti ud pe mana.

Fiecare casca cantareste doar 4,9 grame, iar cu cutia cantaresc toate impreuna doar 55 grame, fiind atat de usoare ca nici nu-ti vei da seama de ele daca le ai in buzunar, poate doar din cauza formei. Carcasa de alimentare este dintr-un plastic mat al carei mecanism de inchidere pare a fi unul destul de solid si rezistent in timp. In partea de jos se gaseste mufa de incarcare USB Type-C si logo-ul Redmi, iar in partea frontala exista un LED de notificare si un buton fizic care apasat activeaza Bluetooth-ul din casti pentru a putea fi conectate la un alt dispozitiv. Controlul castilor se face pe baza de gesturi tactile. 

Sunet si conectivitate

Redmi Buds 3 Pro au difuzoare cu diametru de 9mm fiecare si alte trei microfoane pe fiecare parte. Cu anularea activa a zgomotului de fond (ANC) se pot indeparta pana la 35 dB din zgomotul de fundal, iar cu ajutorul Bluetooth-ului 5.2 acestea pot fi conectate simultan la doua device-uri, fie ca vorbim despre telefon, laptop, TV sau alt gadget de pe care se poate reda muzica. 

Bateria este si ea generoasa, cu o capacitate a carcasei de 370 mAh, respectiv a castilor de 35 mAh fiecare, se ajunge la o autonomie totala de pana la 28 ore in conditii de ANC oprit si volum de maxim 50%. Incarcarea se realizeaza atat prin cablu, cat si wireless si dureaza aproximativ 2.5 ore pentru un ciclu complet de incarcare.

La capitolul sunet, castile ofera o experienta foarte buna intrucat au un volum puternic, sunetul este bogat in detalii si basul se simte bine, iar vocalele se aud clar fara distorsiuni, cu o nota de balans generala si echilibrata. Chiar la un volum dat la maxim sunetul isi va pastra claritatea. Nivelul de anulare al zgomotului de fundal este de 98%, ramanand 2% care se intalnesc in situatii rare, cum ar fi sunetele mai puternice precum apelul unui telefon aflat aproape sau momentul plecarii unui tren din gara. Mai regasim si modul Transparency care odata activat permite sa se auda zgomotele importante din jur, precum vocile altor oameni, sunetele masinilor insistutiilor publice sau alarma de incendiu din cladire.

Concluzie

Avand un design unic, constructie solida si sunet peste asteptari, Redmi Buds 3 Pro este o pereche de casti extrem de buna. Daca mai adaugam si functia de ANC, multipoint si modul Transparency integrat, le vom evalua aproape de segmentul premium, insa pretul platit pentru ele va fi foarte mic in comparatie cu castile premium.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook