Xiaomi ajunge pe locul 1 pentru prima oara in istoria companiei. Xiaomi este lider mondial pe piata smartphone-urilor in luna iunie conform unei analize realizate de Counterpoint Research. Fara sa ofere cifre concrete privind vanzarile, Counterpoint spune ca livrarile Xiaomi au crescut cu 26% in luna iunie, comparativ cu luna mai. Altfel, firma chineza a ajuns sa vanda mai mult decat Samsung si Apple.

Cu un design interesant si o performanta peste asteptari, Xiaomi Redmi Note 10 Pro este un smartphone care merita toata atentia.

Unboxing

Precum si la alte modele, Xiaomi opteaza pentru aceeasi constructie a cutiei, iar in interior gasim urmatoarele:

  1. Telefon Xiaomi Redmi Note 10 Pro
  2. Incarcator Fast Charge (27W)
  3. Cablu de date USB -> USB Tip C
  4. O husa transparenta cu finisaj “frosted”
  5. Manualul de utilizare
  6. Cheita pentru sertarul SIM ului

Design & display

Telefonul vine cu protectie speciala IP 53 pentru apa si praf, iar talia sa de 8.1 mm creste putin in zona camerei. Xiaomi Redmi Note 10 Pro vine cu sticla in fata si spate cu protectie Corning Gorilla Glass 5, avand o rama de plastic intre cele doua. Telefonul este usor, avand doar 198 de grame. Display-ul este unul generos de 6,67 inchi, AMOLED, Full HD+ cu o rata de refresh de 120 Hz si suport HDR10. Avem un contrast bun, culori placute, iar ecranul arata foarte bine si la soare, negrul este unul intens. In plus, unghiurile de vizulizare sunt foarte largi. Telefonul vine echipat cu un senzor de amprenta laterala (care este totodata buton ON\OFF) cu un port de incarcare TIP C.

Hardware & software

In interiorul telefonului avem niste componente mid-range 6GB RAM (existand si versiunea de 8GB) si stocare de 64\128 GB  + un slot MicroSD; procesorul este un Qualcomm Snapdragon 732G de 8 nm. In testul AnTuTu telefonul a atins scorul de 340275, situandu-re dupa Oppo Reno5 4G.

Bateria de 5000 mAh ne ofera o autonomie crescuta, cu pana la 15 ore de vizionare video sau alt continut media preferat. Aceasta depaseste pana si flagshipuri ca Huawei Mate 40 Pro sau Oppo Reno 4 Pro. De asemenea, timpul de incarcare este de 1 ora si 21 de minute, fiind mai mare comparativ cu alte telefoane care se incarca de la 0 – 100% in mai putin de o ora. In plus, telefonul nu are functia de incarcare wireless.

In ceea ce priveste partea audio, telefonul are difuzoare stereo remarcabile, iar calitatea sunetului este de flagship. Chiar daca sunetul nu este foarte puternic, beneficiem de profunzimea acusticii, nu doar de sunetul linear. In plus, bass-ul si inaintele sunt clare, iar stereofonia este exact ce trebuie (avand 2 difuzoare dedicate).

La conectivitate, telefonul se prezinta super bine, infrarosu, Wi-Fi Dual Band, Bluetooth 5.1, GPS, 4G LTE etc.

Redmi Note 10 Pro vine dotat cu un senzor de amprenta rapid, in schimb sistemul de recunoastere faciala nu este unul foarte bun. Aici se mai pot aduce imbunatatiri.

Telefonul ruleaza  Android 11 cu MiUI 12, avem optiuni Always On Display personalizabile, Dark Mode si Recents cu posibilitatea a 2 coloane de aplicatii deschise. Poti inlocui butoanele virtuale cu gesturi swipe, totodata, avem reglaje pentru display-ul sau putem folosi teme Always On Display. Pe langa acestea, este posibila luminarea muchiilor ecranului la notificari.

Avem si optiuni pentru confidentialitate “Digital Well Being”, dar si propriile variante de aplicatii ca Gallery, Player Video, si Audio de la Xiaomi. Este vitala si aplicatia Security care scaneaza telefonul de virusi, curata memoria si are grija de blacklist.

Camera

Pe spate gasim o camera quad cu senzor principal de 108MP cu unghi larg de fotografiere, o camera Ultra Wide de 8MP, o camera bookeh de 2MP si una Macro de 5MP cu autofocalizare. In partea din fata are o camera de 16 MP.

Interfata camerei este bogata in optiuni, respectiv: TiltShift, SuperMacro, DualVideo, Exposure, Slow Motion, Nightmode, Portrait etc. Se pot vedea cateva fotografii facute cu telefonul intr-o drumetie in jurul lacului Tarnita.

Concluzie

Xiaomi Redmi Note 10 Pro este un telefon cu ecran AMOLED mare si de calitate, cu mai multe caracteristici de flagship la un pret de mid-range. Autonomia este mare chiar si la o utilizare intensa, iar procesorul a facut fata cu brio in toate aplicatiile testate.

Pro Cons
Pretul Incarcarea
Display cu 120hz Camerele aditionale mai putin performante
Baterie generoasa Filmare doar Full HD la 30 de FPS
Folie si husa in pachet

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook