Intr-un comunicat de presa, Qualcomm precizeaza ca rezolutia 4K va fi data uitarii in curand.

“O sa dam uitarii rezolutia 4K si vom avea ecrane capabile de rezolutii pana la 6K si 8K”, precizeaza Tim Leland, vice-presedinte al managementului de produs.

Va fi un salt impresionant, mai ales ca majoritatea dispozitivelor curente cu Android Nougat au ecrane 2K, iar un Iphone 7 Plus, chiar jumatate cat acestea.

Este posibil ca avansul tehnologic sa nu aiba sustenabilitate atata timp cat anduranta energetica nu poate tine pasul. Se cunoaste faptul ca un ecran cu o rezolutie mai mare, creste consumul acumulatorului, iar acest fapt a fost inca de la inventarea smartphone-ului, Calcaiul lui Ahile.

Tehnologia care urmeaza sa fie implementata va avea ca si domenii de activitate preponderent ochelarii VR, unde momentan, chiar si la rezolutie 2 sau 4K, se vad pixelii cu ochiul liber.

Tendinta tehnologica ascendenta va prelua modelul televizoarelor, care au evoluat de la rezolutie HD la FullHD si asa mai departe, iar pana acestea nu s-au produs, nimeni nu ar fi crezut ca vom avea nevoie de asemenea calitate a imaginii pe un dispozitiv.

Qualcomm se va baza pe noile chipset-uri de 10nm Snapdragon 835 si de asemenea, pe noile softuri, care vor fi mult mai evoluate comparativ cu cele din prezent.

Este cert faptul ca o companie precum Qualcomm ne va purta pe valurile tehnologiei, prin locuri in care nu ne-am inchipuit ca vom ajunge vreodata, si chiar mai mult.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentApple schimba termenii de garantie
Articolul următorCe poti face cu un telefon vechi?
Bogdan redefineste conceptul de “omul lumii” datorita adaptabilitatii sale in diferite medii. Iar daca ii vei arata un Galaxy Note, sau un Windows Phone, va percepe acest gest ca si o invitatie sa impartaseasca din povestile sale cu talc.