The Wi-Fi Alliance (Alianta Wi-Fi) a anuntat lansarea noului certificat Wi-Fi 6 bazat pe standardul IEEE 802.11ax. Producatorii isi poti trimite de acum produsele pentru a fi certificate, dupa care vor putea utiliza simbolul cu Wi-Fi 6 pe ambalajul produselor.

Producatori precum Samsung au si inceput sa evidentieze faptul ca ultimele lor device-uri suporta tehnologia Wi-Fi 6. Ultimul flagship al celor de la Samsung – Samsung Galaxy Note 10 – este primul smartphone certificat cu Wi-Fi 6. Chiar si seria Galaxy S10, care a debutat mai devreme anul acesta, a venit cu suport pentru Wi-Fi 6.

Noile functionalitati si capacitati ale ultimului standard, Wi-Fi 6, permit viteze teoretice de transfer de pana la 9.6Gbps, de trei ori mai rapid decat vechiul standard Wi-Fi 5 (802.11ac). Mai important de atat este faptul ca s-a imbunatatit performanta in spatii unde un numar mare de device-uri sunt conectate. Unele dintre capacitatile avansate ale acestui standard include frecventa ortogonala cu acces multiplu (OFDMA) si multi-user multiplu input multiplu output (MU-MIMO).

De vreme ce nu sunt multe smartphone-uri care nu suporta Wi-Fi 6 pe piata globala, ne asteptam ca viitoarele flagship-uri Android sa suporte noul standard. Device-urile deja existente, cu toate aceastea, nu pot primi certificare Wi-Fi 6, caci este nevoie de o noua componenta hardware.

Sursa foto: broadcom.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook