De multa vreme Samsung a incetat sa mai foloseasca in totalitate chipset-urile altor producatori fabricandu-si propriile chipset-uri indoor. Sud coreenii folosesc procesoarele Qualcomm Snapdragon si Exynos pentru flagship-uri si midrange-uri si doar Exynos pentru telefoanele mai ieftine de buget.

Recent, acestia au publicat o pagina de specificatii cu o noua intrare in seria proprie de chipset-uri, fiind vorba de Exynos 850. Noul model poate fi deja gasit pe modul Samsung Galaxy A21s din seria A. Potrivit specificatiilor, Exynos 850 este un octa-core alcatuit din cate 2 set-uri de core-uri ARM Cortex-A55 care ofera o viteza de 2GHz, care mai detine o placa grafica Mali-G52, tehnologie LPDDR4X RAM, stocare eMMC 5.1, conectivitate Cat.7 LTE si rezolutie Full HD+ (1080p) pentru display-uri. De asemenea, mai este fabricat pe tehnologie de 8nm.

Cum am spus anterior, primul smartphone care detine noul Exynos este Galaxy A21s, iar dupa cum observam cu entuziasm cum oferta telefoanelor de buget de la Samsung se imbunatateste considerabil, ne mentinem atentia asupra acestui segment de piata care devine tot mai competitiv.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook