Compania Samsung a anuntat in urma cu cateva ore ca a dezvoltat doi noi senzori pentru camerele foto, care vor face posibil un design foarte subtire. Acesti noi senzori vor fi implementati, cel mai probabil, pe urmatoarea generatie de smartphone-uri bezel-less, datorita dimensiunii si a design-ului foarte subtire.

Unul dintre senzorii de la Samsung vine sub numele de ISOCELL Slim 2X7 si are o marime a pixelilor de 0.9 µm. Samsung sustine ca ar fi primul senzor din industrie care are marimea pixelilor sub 1µm. Chiar si cu aceasta dimensiune mica a pixelilor, senzorul poate sa ofere camerelor o fidelitate inalta a culorilor si le permite smartphone-urilor sa integreze un senzor de 24 MP in interiorul carcaselor tot mai subtiri ale noilor generatii de telefoane. Producatorul a adaugat ca acesta beneficiaza de tehnologia Tetracell, care ajuta la obtinerea unor poze mai luminoase in conditii nefavorabile si poze mai detaliate in conditii luminoase.

ISOCELL Fast 2L9 este numele celui de-al doilea nou senzor dezvaluit de Samsung. Acesta se bucura de tehnologia DualPixel care pune doua fotodiode in fiecare pixel al senzorului, in loc de una singura. Acest lucru va permite smartphone-urilor care beneficiaza de senzorul de fata sa realizeze imagini clare a unor obiecte de mici dimensiuni, dar si capacitatea de a urmari si bloca obiectele aflate in miscare chiar si in cazul setarilor de luminozitate slaba. Senzorul va permite, de asemenea, realizarea de imagini cu efecte de profunzime si setari boken.

Samsung a mai specificat ca acesti senzori pot fi aplicati atat pe camerele principale, cat si pe cele secundare ale smartphone-urilor. Din pacate, cei de la Samsung nu au anuntat nimic despre care va fi primul device echipat cu aceste componente.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook