Cei care sustin ca Apple este taticul inventiilor in lumea tehnologiei sunt iarasi amenintati de catre principalul concurent, Samsung. Daca in ultima perioada nu s-au inregistrat schimbari radicale in ceea ce priveste conceptul de design al telefoanelor mobile, coreenii breveteaza ce pare a fi un telefon pliabil cu o tehnologie complexa.

Conceptul companiei Samsung legat de display-uri flexibile este numit Youm si s-au publicat pana acum mai multe brevete de inventie legat de acesta. Proiectul care implementeaza aceste ecrane flexibile OLED in telefoane este Project Valley.

In schitele ce insotesc acest brevet se poate observa ca mecanismul de pliere este unul destul de complex si bine elaborat. Telefonul se va putea indoi in doua parti cu ajutorul unor rotite si componente pliabile. O balama mecanica ajuta la indoire dar este bine ascunsa si discreta. Exista se pare si doua mecanisme magnetice care ajuta la securizarea cuplarii portiunilor indoite. Sunt prezente butoanele pentru camera foto dar butonul Home lipseste din design.

Nu exista o garantie ca un astfel de prototip va fi concretizat in viitor, dar Samsung se afla intr-un stadiu avansat de proiectare. Schimbarile de asemenea amploare sunt facute dupa o buna analiza a pietii si pot determina parasirea trend-ului actual de dispozitive touch monobloc.

Astfel se va putea mari ecranul unui smartphone fara ca sa devina inconfortabil de purtat.

Daca se va lansa un astfel de telefon ati fi interesati?

Foldable-Samsung-smartphone (1) Foldable-Samsung-smartphone (2) Foldable-Samsung-smartphone (3) Foldable-Samsung-smartphone

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook