Conform raportului Strategy Analytics realizat pe primul trimestru din 2020, Samsung conduce topul producatorilor de telefoane 5G cu 8,3 milioane de unitati vandute la nivel mondial, urmat la mica distanta de Huawei cu 8 milioane de unitati. Al treilea producator este Vivo cu 2.9 milioane de unitati, din urma venind la mica distanta Xiaomi cu 2.5 milioane de unitati.

Daca va intrebati de ce Apple nu apare in acest top, raspunsul este unul foarte simplu. Producatorul din SUA inca nu are modele de iPhone care sa suporte tehnologia 5G, dar cu siguranta o vor include cel putin intr-o versiune de iPhone 12.
Graficul ne arata clar ca cererea pentru terminale care suporta aceasta tehnologie este mare, si mai ales in China, care a propulsat in acest top 4 din primii 5 producatori.

Conform celor de la Strategy Analytics, Samsung a ajuns pe primul loc datorita distributiei globale foarte bine puse la punct si a parteneriatelor cu operatorii locali pentru oferte la modelele noi de Galaxy S20 5G si S20 Ultra 5G.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook