Investigatiile legate de defectiunile aparute la terminalul Samsung Galaxy Note 7 s-au incheiat, iar producatorul Sud-Corean a prezentat concluziile printr-o conferinta de presa.

Asa cum era de asteptat conform zvonurilor, smartphone-urile au explodat din cauza defectiunilor aparute la baterii. Atat primul lot cat si cel de-al doilea repus pe piata, au prezentat doua tipuri de defectiuni la acumulatorii acestora.

In cazul primului lot de productie ajuns pe piata, s-a constatat ca electrodul negativ al bateriei era usor curbat in coltul din dreapta sus, iar varful acestuia ajungea intr-o zona care producea un scurt-circuit.

In ceea ce priveste repunerea pe piata pentru al doilea lot, chir daca smartphone-urile au explodat din nou tot din cauza bateriilor, defectiunea a fost de alta natura. Producatorul Samsung a inlocuit bateriile achizitionandu-le in graba de la alt furnizor, dar si acestea au produs scurt-circuit din cauza sudurii defectuoase care a rupt izolatia din zona electrodului pozitiv. Ba chiar mai mult au existat acumulatori care nu aveau banda izolatoare.

Investigarea acestei probleme a implicat aproximativ 700 persone de la trei firme specializate pentru detectarea acestei cauze. Studiul a fost efectuat pe 200.000 de smartphone-uri si 30.000 baterii suplimentare.

Compania Samsung a anuntat ca a schimbat procesul de control astfel incat pe viitor sa nu mai apara situatii neplacute.

Sursa: gsmarena.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook