Din coltul intunecat al fabricii Samsung, s-a ridicat un telefon de care nu stiau nici cei de la PR. Samsung a incercat sa atace piata telefoanelor accesibile cu un terminal de calitate, dar care sa aiba un pret foarte mic – telefonul care reuseste sa intreaca seria S.  Sau cel putin asa suna legenda inventata de noi acum.

In realitate, Samsung lansa seria J in urma cu cativa ani, doar pentru a acoperi un segment ignorat de ei. Probabil ca nu se asteptau ca J5 sa devina cu adevarat o legenda, fiind cel mai bun telefon de buget, din lume!

Ce il face atat de bun? Va asigur ca n-are nicio legatura cu numele brandului. De fapt, chiar platiti pentru calitate, si platiti putin.

Pe langa faptul ca este ieftin, J5 are un ecran SUPER AMOLED, renumitul display de la Samsung care reuseste sa redea culori vii si calde asa cum niciun telefon nu o face. Era o vreme in care Apple folosea ecrane de la Samsung, nu stiu daca o mai fac, dar asta ne spune multe despre calitatea acestui ecran disponibil pe un telefon de buget.

Carcasa telefonului J5 este din plastic, dar este fabricata de maestrii telefoanelor din plastic: Samsung. Va asiguram ca nu este un plastic pe care il gasim la telefoanele de buget de la alti producatori. Design-ul si materialele au fost imprumutate de la telefoanele de varf marca Samsung. Galaxy S5 este sursa de inspiratie a echipei care a lucrat sau lucreaza la J5. In aceste conditii, putem spune ca avem un telefon de varf, cel putin cand vine vorba de aspect si materiale.

Partea de procesare este si ea ok. J5 este propulsat de un Snapdragon 410 si este ajutat de 1,5 GB de RAM. Pentru un telefon de buget, J5-ul chiar se misca bine, iar timpul de asteptare pentru executarea unei comenzi este foarte mic.  Dar nu procesorul e vedeta principala a acestui telefon. Nici macar ecranul disponibil. Intr-o perioada in care stam mai mult cu telefoanele in priza, J5 reuseste performanta de a rezista 18 ore la o utilizare continua, in ciuda unei baterii micute, de 2600 mAh. Asta se datoreaza procesorului care consuma putina baterie, dar si ecranului optimizat astfel fel incat sa aiba nevoie de putina energie. Nu o spunem noi, o spun oamenii care si-au facut timp sa testeze acest telefon timp de 18 ore.

Toate acestea fac din J5 cel mai vandut telefon si cea mai buna optiune atunci cand iti doresti un telefon de buget, dar care sa nu te lase la greu. J5 este cu siguranta prima optiune de luat in calcul in aceasta situatie.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook