Iata ca am putea avea parte de doua caracteristici premium de la Samsung prin viitorul Galaxy Note 6. Seria Galaxy S este dotata cu rezistenta la apa asa cum stim ca beneficiaza Galaxy S7 si Galaxy S7 Plus. Daca aceasta facilitate a fost introdusa odata cu Galaxy S5, a luat o pauza in Galaxy S6 din cauza schimbarilor materialelor de design.

Note 6 ar putea avea aceeasi certificare IP68 ca si Galaxy S7 si S7 Edge. Aceasta inseamna ca va fi un bun candidat pentru planurile de concediu in care planuiti si ceva scuba diving. Pe langa rezistenta perfecta la praf, IP68 presupune si rezistenta la scufundare la adancimi mai mari de 1m pentru un timp destul de indelungat. Mai exact ar trebui sa reziste la o adancime de 1.5m pentru jumatate de ora. Pentru adancimi mai mici rezistenta poate fi mult mai mare, de exemplu s-a testat Galaxy S7 plus scufundat intr-un vas cu apa timp de 16 ore si a rezistat cu brio.

Samsung pregateste insa si alta facilitate, desprinsa pana nu demult din filmele SF. Este vorba de autentificare pe baza de scaner de retina. Daca la un smartphone dotat cu cititor de amprente era necesara atingerea unei anumite zone a telefonului pentru deblocare, la un scaner de retina este necesar doar sa privesti spre telefon. Ar putea fi  posibil ca Note 6 sa vina cu o astfel de tehnologie pentru ca Samsung a inceput se pare testele cu 200 bucati de senzor tip “Iris Cam”.

Ce ziceti de o combinatie intre aceste tehnologii? Oare am putea debloca telefonul prin simpla privire a lui sub apa? Vom vedea!

Sursa: Techradar

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook