Lansarea lui Samsung Galaxy S11 este la trei luni distanta, insa nu mai suntem nici in 2010 – anul aparitiei primului Galaxy – si asta inseamna ca avem mai multe informatii si ne putem forma o parere cu privire la noul flagship Samsung. Multumita unor noi cautari in codul beta al smartphone-ului, noul model va figura cu o camera care va filma la rezolutie 8K si alte cateva module noi de camera.

Se pare ca noul model S11 lucreaza din greu la a detrona seria iPhone 11 la capacitatile camerei, astfel ca incorporeaza noi module: Director’s View, Night Hyperlapse, Single Take Photo, Vertical Panorama si fitre personalizate. Hai sa le luam pe rand.

Director’s View este ceva foarte similar cu ceea ce poate sa faca utilizatorul pe seria iPhone 11 cu aplicatia Filmic Pro, si anume sa captureze video-uri la 1080p@30fps cu doua lentile de camera in mod simultan. Samsung doreste sa realizeze ceva asemanator cu aplicatia sa nativa pentru camera.

Night Hyperlapse – hyperlapse este o tehnica care iti permite sa filmezi cadre in miscare, ulterior selectand manual viteza actiunii in modul playback. Numele este unul sugestiv si te lasa sa filmezi cadre nocturne in modul hyperlapse, asa cum sugereaza si codul din aplicatie: “Pentru cele mai bune hyperlapse-uri nocturne, tine dispozitivul nemiscat”. Desi te avertizeaza sa tii device-ul nemiscat, lucrul acesta indica mai degraba ca avem de a face cu un Night Timelapse.

Single Take Photo sugereaza ca poti sa iti misti device-ul pentru 15 secunde fara sa faci nimic, capturandu-se in mod automat imagini si video-uri. Utilitatea acestui mod va depinde de calitatea materialelor media obtinute in cele 15 secunde.

Vertical Panorama este destul de evident ceea ce sugereaza, putand face capturi de panorama pe verticala, in prezent poti captura panorame doar in pozitie orizontala.

Filtre personalizate este un modul care pare putin neclar ce este in stare sa faca: putem presupune ca iti poti transforma orice fotografie doresti intr-un filtru personalizat, adica filtrul preia culorile si tonurile de nuanta si le transforma. Suntem putini nedumeriti.

Toate aceste module se gasesc in codul beta in aplicatia de camera a lui Samsung Galaxy S11, insa nu este obligatoriu ca toate dintre ele se vor regasi si in versiunea finala lansata pe piata a telefonului. Insa, daca se va intampla, va fi interesant cum Galaxy S11 va ataca podiumul telefoanelor cu camera performanta din acest moment.

Sursa: xda-developers.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook