Dupa ce si-a castigat popularitatea printre utilizatori de smartphone-uri, senzorul fingerprint  a fost si vehement criticat datorita functionalitatii deficitare pe care o are in unele situatii. Unele companii precum Samsung au implementat aceasta tehnologie prin glisarea cu un anumit deget pe sonzorul respectiv, care este amplasat pe butonul Home. Ceea ce a starnit destul de multe nemultumiri deoarece nu este intotdeauna confortabil si usor sa efectuezi aceasta miscare pe un telefon de 5 inchi.
Reprezentanti ai companiei au anuntat ca vor inlocui aceasta tehnologoie cu una capabila sa iti citeasca aprenta degetelor pe un punct stabil. Tot ce trebuie sa faca utilizatorii este sa amplaseze degetul pe sonzorul respectiv si sa astepte catevea momente, exact cum functioneaza acest sistem si pe terminale ale altor companii precum Apple sau Huawei.
Pentru a putea integra acest senzor in butonul de home, cei de la Samsung au fost nevoiti sa modifice dimensiunile acestuia, el fiind un pic mai mare decat cel pe care il cunosc acum utilizatorii modelului S5. Inca nu se cunoaste daca va functiona in timp ce ecranul este pornit precum cel de la Huawei sau daca va functiona ca si cel de la Apple, doar cand display-ul telefonului este pornit.
In afara de rolul de deblocare senzorul va mai permite accesul si la alte functii ale interfetei TouchWizz, precum modul privat, plata prin PayPall sau pentru a accesul la contul Samsung.

 

Sursa:www.sammobile.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook