Samsung Galaxy S7 si Samsung Galaxy S7 Edge sunt telefoane cu adevarat inteligente cand vine vorba de autoprotectie. In specificatii se vede certificarea IP68 ce reprezinta rezistenta la praf si la scufundare in apa cu adancimea de pana la 1.5m timp de 30 minute.

Daca telefonul este scos din apa sau este foarte ud de la ploaie atunci ne putem lovi de refuzul telefonului de a se incarca

Spre deosebire de telefoanele “rugged” in care este folosit cauciucul pentru a izola porturile si a-l face impermeabil, la Galaxy S7 si la alte telefoane cu design elegant doar din aluminiu este o adevarata provocare tehnica sa fie facute rezistente la apa. In acest caz protectia la apa este implementata mai mult pe interior. Porturile prin care se transfera date si se realizeaza incarcarea sunt mult mai expuse la apa care poate ramane mai mult timp pe suprafata circuitelor externe pana se usuca telefonul. Atunci cand se doreste incarcarea chiar daca este cu portul ud se activeaza o protectie inteligenta care nu permite ca telefonul sa se strice printr-un scurt-circuit.

Galaxy S7 monitorizeaza curentul venit de pe port si va bloca sistemul de incarcare daca este detectata apa. Kyle Brown, responsabilul de tehnologie, continut si lansari de produse Samsung a declarat la MWC pentru Techradar:

“Dispozitivul se va proteja, si daca ar fi sa detecteze ca ceva nu este in regula cu cantitatea de curent ce este primita nu va permite incarcarea si veti fi avertizat”.

Pentru unii ar putea fi un inconvenient ca nu isi pot incarca telefonul in orice conditii, dar daca se tine cont de riscurile unei astfel de incarcari si de pretul acestor smartphone-uri, decizia de a implementa un astfel de sistem de protectie este mult binevenita.

Aceasta caracteristica a fost detectata prima data de un utilizator al forumului XDA.

Pentru cei ce detin un S7 este inca o confirmare ca au facut o alegere excelenta.

Sursa: Techradar

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook