Conform relatarilor presei de specialitate, a opta generatie Samsung Galaxy din gama S (Super Smart) va fi fabricat cu noul chipset Exynos 8895, model care se dezvolta in ograda proprie Samsung. Noile zvonuri plaseaza si mai multe detalii despre noul GPU SoC (system on a chip). Acesta va purta denumirea ARM Mali-G71 si este succesorul lui Mali-T880, utilizat in prezent impreuna cu Exynos 8890.

Noua unitate GPU va utiliza arhitectura inovatoare de la ARM, cu denumirea Bifrost, aceasta canalizand resursele pentru cerintele high-end 4K in materie de video si noi experiente VR.

Se pare ca se va contura in cele din urma si un display UHD, mentionat cu ceva timp in urma, zvon care se verifica doar in acest moment.

Mali-G71 va avea o putere de pana la 1,8x mai mare comparativ cu generatia actuala T880MP12, cu care sunt dotate modelele lansate acest an. Se estimeaza ca procesorul grafic de la Mali va surclasa si chipsetul Snapdragon 830, care deja a batut cel mai tare GPU de la Qualcomm.

Compatibilitatile lui Mali-G71 vor include si Vulkan API, OpenGL ES 3.2, GPU Compute, precum si Android RenderScript. Noul GPU va avea o contructie pe 16nm.

La frecventa de 850 MHz genereaza 27.2 Gpix/s, o valoare dubla fata de actualul T880.

Pe partea de procesor, Exynos 8895 va genera frecvente de pana la 3 GHz si va fi construit pe o tehnologie de doar 10nm, pentru o eficienta sporita de energie.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook