Urmatorul mare eveniment de care Samsung se pregateste se numeste Unpacked si va avea loc in 5 august. La evenimentul de lansare, printre cele 5 device-uri se numara si Galaxy Watch 3, despre care am aflat ca prezinta cateva functionalitati interesante, unele similare cu Apple Watch S5.

Samsung utilizeaza magazinul Google Play Store pentru a oferi plugin-uri care ajuta ceasurile si bratarile lor sa functioneze complet pe telefoanele cu Android, iar recent compania a incarcat in platforma si cel destinat pentru viitorul lor smartwatch, motiv pentru care cei de la XDA Developers au “sapat” in APK-ul aplicatiei pentru a vedea ce lucruri noi se pregatesc. Una dintre cele mai interesante implementari se refera la apelurile video si iti permiti sa raspunzi apelului prin simpla inchidere si deschidere a pumnului, iar pentru a inchide apelul tot ce trebuie sa faci e sa scuturi din mana.

Este de bun augur cand vedem ca un producator preia o functionalitate de la altul, mai ales cand estevorba de una utila care poate salva vieti, cum este si cazul detectarii caderii, o functionalitate care atunci cand este detectata o cadere serioasa, asemanator celei de la Apple Watch S5, Galaxy Watch 3 va incepe sa sune pentru 1 minut, iar daca in acest timp nu iei nicio actiune de a opri alarma, smartwatch-ul va trimite locatia ta si 5 secunde audio inregistrate la lista de contacte selectate in caz de urgenta sau sa efectueze un apel catre unul dintre ei.

Noile functionalitati pot fi salvatoare de vieti si sunt o imbunatatire primita cu caldura de fanii Samsung. Toate acestea impreuna cu senzorul EKG pentru electrocardiograma, certificatului IP68 pentru apa si vant si reintoarcerea ramei rotative fizice fac din Watch 3 un competitor de temut pentru noile smartwatch-uri bazate pe telefoanele cu Android de pe piata.

Sursa: xda-developers.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook