Daca pana nu de mult producatorii de telefoane ne-au dat de inteles ca numarul de megapixeli nu e foarte relevant in ceea ce priveste calitatea imaginilor capturate de camera foto, acum vedem din nou un trend prin care se tot creste numarul de megapixeli.

Incepand cu Huawei P20 Pro, Mate 20 Pro si acum cu cei 40+20+8MP de pe spatele lui P30 Pro, Nokia X71 cu camera de 48MP sau Honor View 20 cu camera Sony de 48MP, vedem practic tot mai multi producatori care intra din nou in jocul megapixelilor.

Se pare ca nici Samsung nu sta pe loc la acest capitol si a introdus 2 senzori noi de 64MP, respectiv 48MP pentru viitoarele lor modele de smartphone-uri.

ISOCELL Bright GW1 de 64MP este senzorul cu cel mai mic pixel conform Samsung, fiind de doar 0.8μm crescand astfel calitatea imaginilor pe timp de noapte. Conform Samsung, senzorul va aduce imbunatatiri si la capitolul filmarilor, unde va suporta inregistrari slow motion la rezolutia 1080p in 480 de cadre per secunda.

Nu stim inca daca senzorul va fi folosit in viitorul Note 10 sau doar abia la Galaxy S11, dar abia asteptam sa-l testam.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook