Samsung si-a asigurat o pozitie exclusiva cu furnizorul Dowoo Insis pentru sticla ultra subtire care va fi folosita in viitoarele telefoane pliabile. Aceasta exclusivitate inseamna ca furnizorul va vinde acest tip de sticla exclusiv celor de la Samsung si la nimeni altcineva.

In momentul actual, compania produce aproximativ 500.000 unitati pe luna. Sticla produsa de ei este mai subire de 100µm si in acelasi timp mai elastica decat plasticul din poliamida folosit pe Samsung Galaxy Fold.

Dowoo Insis, in urma contractului incheiat, a obtinut o investitie de aproximativ 10 milioane de euro de la Samsung Venture Investment ca parte a acestei intelegeri exclusive. Contractul incheiat este unul pe termen mediu spre lung si Samsung isi propune sa investeasca chiar mai multi bani in acest furnizor pentru a-si extina capacitatea de productie si eventual sa construiasca o fabrica noua in Vietnam.

Samsung planuieste, potrivit informatiilor, sa vanda 5-6 milioane de telefoane pliabile anul viitor, astfel ca Dowoo trebuie sa fie apti sa le furnizeze cantitatea necesara. Daca fabrica de telefoane pliabile urmeaza parcursul la care spera Samsung, va avea nevoie de un numar si mare de panouri pentru telefoane, mai cu seama atunci cand se pregateste lansarea unui model nou. Cel putin nu mai trebuie sa se ingrijoreze ca alte companii vor cumpara panourile celor de la Dowoo.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook