Atat oficialii Samsung, cat si cei din partea BlackBerry, au anuntat ca in urmatoarea perioada vor colabora intr-un proiect comun. Acest parteneriat va consta intr-o cooperare pe directia securitatii sistemului de operare. Canadienii sunt bine cunoscuti in toata lumea pentru siguranta datelor pe care o ofera sistemele lor pe operare. Nu degeaba si in ziua de astazi terminalele BlackBerry sunt adresate in special segmentului de piata business.

Asadar compania koreeana si cea canadiana au ajuns la o intelegere prin care cei de la BlackBerry vor ajuta gigantul Samsung sa isi sporeasca securitate sistemului de operare Android pe care acestia il folosesc pe terminale.

Nu se stie inca data la care vor fi dezvaluite rezultatele acestui parteneriat de catre utilizatori, insa intr-un comunicat de presa companiile au anuntat ca undeva pe la inceputul anului 2015, vor scoate pe piata cel mai popular si securizat sistem de operare Android din ultima perioada. Acest nou sistem de operare va avea ca element principal o fuziune intre platforma BES12 EMM a celor de la BlackBerry si KNOX a acelor de la Samsung. Cele 2 platforme se vor imbina intr-un singur sistem de operare pentru a crea cel mai securizat sistem ce va rula pe terminalele Galaxy, fie ele telefoane sau tablete.

Samsung Knox si Blackberry BESS12 va oferi o separare completa a datelor personale fata de cele destinate afacerilor.  La prima vedere afacerea pare un castig pentru ambele companii, Samsung va redeveni unul dintre cei mai importanti producatori de pe piata, in timp ce BlackBerry va spori capitalul companiei, care trece printr-o perioada difila.

 

Sursa: press.blackberry.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook