In ultimii ani, Samsung a avut o competitie din ce in ce mai agresiva pe piata de smartphone-uri entry si mid-level din partea multor producatori chinezi, in special Huawei si Xiaomi. Chiar daca telefoanele din seria Galaxy A ofera performante foarte bune pentru pretul cerut, in general sunt mai scumpe decat competitia. Din aceasta cauza sunt piete emergente precum India unde producatorul sud coreean a pierdut din cota de piata.

Samsung a gasit ca o solutie la aceasta problema externalizarea productiei catre producatori ODM ca sa poata concura cu Huawei si Xiaomi, la fel cum Apple a externalizat productia catre producatorul taiwanez Foxconn. Primul smartphone pe care Samsung si-a pus emblema, chiar daca nu a fost produs de ei, a fost Galaxy A6s pentru piata din China, dar in 2020 producatorul Sud Coreean estimeaza ca va externaliza productia la ~20% din cele 300 milioane de smartphone-uri estimate ca vor vinde.

Wingtech, producator principal din China, va prelua o mare parte din productia seriei Galaxy A pentru 2020. Ca utilizator speram, totusi, ca vom beneficia de aceeasi calitate foarte buna a produselor branduite Samsung pe rafturi ca si pana acum la un pret mai scazut.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook