Dupa cateva intarzieri, Samsung a anuntat oficial Samsung Z, primul telefon care va folosi noul sistem de operare Tizen.

Samsung Z vine cu un display Super AMOLED de 4.9 inch cu o rezolutie de 1280 x 720. Telefonul va fi dotat cu un procesor Quad-core la 2.3 Ghz, 2 Gb RAM ,16 Gb memorie interna si o baterie de 2300 mAh.

Samsung Z va avea o camera de 8 Mpx si una frontala de 2.1 Mpx. Pe langa acestea, telefonul vine cu cele mai noi tehnologii pentru conectare : LTE, NFC si senzor infrarosu pentru a putea fi folosit ca si o telecomanda.

Samsung Z tizen 2

Sistemul de operare care va rula pe acest telefon este Tizen, versiunea 2.2.1 . La fel ca si [highlight]Samsung Galaxy S5[/highlight], telefonul va avea incorporat un senzor pentru citirea amprentelor si un senzor pentru masurarea pulsului.

Desi la prima vedere sistemul de operare nu pare atat de diferit fata de Android, Samsung ne anunta ca exista mari schimbari , cele mai vizibile fiind multitasking-ul rapid si navigarea fluida pe internet.

Telefonul va fi lansat initial in Rusia undeva la sfarsitul acestei veri, urmand apoi sa fie lansat si in resul Europei.

 

Sursa: www.sammobile.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook