Tizen este sistemul de operare propriu a celor de la Samsung. Momentan este pe locul patru in lupta celor mai utilizate sisteme de operare care, de fapt, se da in doi: Android si iOS. Pe locul trei fiind sistemul de operare a celor de la Blackberry, urmat de Tizen care incepe sa prinda tot mai mult teren.

Asta si datorita telefonului Z3 lansat de Samsung in luna octombrie a anului trecut, care a avut un succes rasunator in unele tari din Asia. Samsung planuieste sa castige teren cu Tizen si in vest, intentionand sa lanseze Z3 in zece noi piete. Nu se cunosc tarile in care Z3 va fi comercializat, Samsung dorind sa pastreze deocamdata aceasta informatie. Rusia si Indonezia sunt urmatoarele tari care vor avea la vanzare Samsung Z3, restul vor fi anuntate in viitorul apropiat.

Telefonul este echipat cu un ecran SuperAMOLED de 5 inci (720p), un procesor quad core si o camera foto de 8 megapixeli. Pretul telefonului pe piata din India este de 115 euro (9500 de rupii)

Nu se cunosc detalii cu privire la ce pret va avea pe piata din Europa, dar fiind un telefon mid-range, probabil nu va depasi pragul  de 115 euro.

Samsung-Z3-Developer-Device-TM1-Tizen-Experts-14-696x522

 

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook