Reteaua de socializare Facebook a extins butonul „Like” cu inca 5 optiuni, astfel incat sa ne dea posibilitatea ca atunci cand citim o postare sa reactionam intr-un mod cat mai realist. Acum avem butonul de reactii, cu 6 variante de pictograme prin care avem posibilitatea sa ne exprimam mai specific fata de o anumita postare: „Imi place”(Like), „Ador”(Love), „Haha”(Haha), „Uau”(Wow), „Tristete”(Sad) si „Furie”(Angry).

 

Mai jos puteti afla cateva detalii legate de aceste reactii.

1.Cum le gasim.

Ca sa adaugam una din aceste reactii, trebuie sa tinem degetul pe butonul „Like”, in cazul dispozitivelor mobile, sau sa punem cursorul pe acest buton, in cazul PC-urilor. Noile emoticoane vor fi afisate, iar noi putem selecta varianta pe care o consideram cea mai adecvata.

2.Poza Cele 6 reactii

2.Utilizarea multipla a reactiilor.

Momentan, Facebook ne permite utilizarea unei singure reactii in cadrul unei postari. Prin urmare, ramane la atitudinea noastra daca reactionam cu clasicul „Like” sau daca dorim sa alegem una dintre noile variante pentru a ne exprima mai exact. Astfel, putem sa ne exprimam „tristetea” sau „furia”, „dragostea” sau „uimirea” fata de o postare.

3.Cum anulam sau schimbam o reactie

La fel ca inainte, daca dorim sa anulam sau sa schimbam reactia, nu trebuie decat sa mergem pe butonul selectat si sa il anulam sau sa il inlocuim cu alta reactie. Modificarea unei reactii ramane la aprecierea noastra deoarece nu exista un istoric care sa arate daca am modificat-o sau anulat-o.

4.Cate reactii afiseaza Facebook

Poate ati observat ca Facebook afiseaza doar cateva reactii. Tinand cont ca reactiile au exprimari diferite (chiar opuse), in cadrul unei postari vor fi afisate doar primele trei cele mai utilizate reactii.

5.Cum vedem toate reactiile detaliate

Daca in urma unei postari dorim sa vedem toate reactiile si cate sunt din fiecare, nu trebuie decat sa apasam pe butonul de reactii din postarea principala. Astfel, se deschide o noua pagina unde acestea sunt afisate in partea superioara si bine-nteles persoanele care au postat aprecierile respective.

3.Poza Reactii detaliate

6.Cum sunt afectate postarile de aceste reactii

Deocamdata, toate aceste reactii vor fi contorizate la un loc, la fel ca „Like”-urile de pana acum. Ele nu fac altceva decat sa ofere o expresivitate sporita celui care reactioneaza prin aceste emoticoane. Prin urmare, nu mai suntem limitati doar la clasicul buton „like”.

 

Daca multi credeau ca odata cu lansarea noilor emoticoane va fi disponibila si varianta „Dislike”. Ei bine, cei de la Facebook au anuntat ca acest buton nu va fi disponibil, deoarece din punctul lor de vedere, este foarte important sa nu incurajeze emotiile negative.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook