Daca pana acum Google oferea suport pentru Android Market pe device-urile mai vechi, acest lucru nu se va mai intampla incapand cu 30 iunie 2017. Sincer sa fiu, nu-mi imaginam ca suportul Google va merge atat de in urma incat sa acopere si Android Market. Mai vechiul magazin de aplicatii a fost inlocuit in urma cu ani buni de Google Play.

Android 2.1 Eclair a ajuns la un procent de sub 0.1% din totalul utilizatorilor de Android, astfel ca Android Market nu va mai fi disponibil pentru acestia. Sigur, procentul este unul mic, iar actiunea Google nu va avea un impact foarte mare. Play Store-ul a fost introdus incepand cu Android 2.2. In acest sens, orice dispozitiv mai vechi fie a trecut la o versiune noua, fie a fost inlocuit. Nota: vorbesc acum de modele mai vechi de sapte ani.

In mod surprinzator, inca mai sunt versiuni active ale Android Market pentru dispozitivele cu Android 2.2, astfel ca Google va asigura in continuare suport acestor sisteme. In orice caz, estimez ca zilele acestora sunt numarate, iar utilizatorii vor fi fortati sa faca upgrade la o versiune mai noua cat de curand.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook