iPhone-ul tau merge cu tine peste tot si il tii pretutindeni langa tine: in buzunar, pe bancheta masinii, la serviciu, si de multe ori tastam pe el cu mainile mai putin curate, caci peste tot in jurul nostru mediul nu este foarte curat, in special daca stam in marile orase unde poluarea de multe ori depaseste indicii recomandati. Este firesc ca dupa atatea sesiuni mai putin sterile prin care a trecut telefonul sa intampinam probleme de conectivitate sau sunet, intrucat se acumuleaza praf, scame si murdarie in porturi si difuzoare.

Murdaria reprezinta intotdeauna o problema principala pentru orice dispozitiv electronic, iar pentru iPhone devine cu atat mai complicata, deoarece murdaria se depune in orificiile interioare unde este greu de ajuns pentru a fi curatata. In cazul difuzoarelor, desi nu afecteaza la fel ca in cazul portului de incarcare, odata afectate de praf sunetul se va auzi distorsionat, atunci cand efectuati un apel sau ascultati muzica. E timpul sa incetati sa va mai ingrijorati pentru ca va oferim in randurile de mai jos cateva solutii practice pentru curatarea iPhone-urilor:

1. Foloseste o periuta cu peri fini

– Inlaturati carcasa de protectie si folia protectoare (inlaturarea foliei este optionala fiindca nimeni nu doreste sa achizitioneze alta, dar ajuta pentru o curatare mai minutioasa).

– Cu ajutorul unei lanterne sau blitz de la alt telefon – cu cat mai puternica lumina cu atat mai bine – luminati in interiorul difuzorului ca sa observati depunerile.

– Inainte de a incepe curatarea propriu-zisa, asigura-te ca periuta/pensula folosita are firele moi si este curata si uscata pentru a nu provoca alte pagube.

– Incepand cu difuzorul, periaza incet dintr-o parte in alta, evitand ca murdaria sa fie impinsa inauntru.

– Repeta acest proces de cateva ori si curata si peria in acest timp.

2. Foloseste banda adeziva pentru pictura

Una dintre cele mai frecvente metode este folosirea unei benzi adezive pentru pictura care este confectionata din hartie si este mai usor manevrabila fata de banda adeziva normala. Iata ce ai de facut:

– Repetand pasul 1 din metoda anterioara, indeparteaza carcasa de protectie si folia protectoare astfel incat sa ai acces la difuzoare.

– Foloseste o lumina puternica pentru a localiza mai bine praful depus.

– Infasoara o mica bucata de banda pe varful degetului si incepe sa o rotesti stanga-dreapta de mai multe ori pe difuzor.

– Nu aplica prea multa presiune, doar suficienta cat sa adune praful de pe difuzor.

– Continua sa rotesti stanga-dreapta pana cand banda nu mai este lipicioasa.

– Testeaza difuzorul, efectuand un apel sau ascultand muzica. In cazul in care muzica este redata si in difuzorul superior – lucrul acesta presupune ca sunetul este stereo, adica ambele difuzoare, cel de sus si jos au functie de redare.

O alta metoda recomandata este instalarea aplicatiei Speaker Cleaner care actioneaza prin sunete scurte cu frecventa inalta determinand eliminarea particulelor de praf si murdarie din difuzor.

Speram ca sfaturile prezentate v-au fost de ajutor, iar daca ati avut succes in a aduce sunetul din nou la normal pe dispozitivul dvs., impartasiti-ne cum ati reusit scriind un comentariu mai jos!

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook