Multe noutati si-au facut aparitia in editia actuala a Mobile World Congress in Barcelona, majoritatea producatorilor de telefonie fiind prezenti si dornici sa-si arate noile modele.

Ce ne-a captat atentia de data aceasta este noul flagship lansat de Sony, care au renuntat la seria Xperia XZ, iar acum se numeste scurt Xperia 1.

Am fost acaparati in primul rand de ecranul telefonului, fiind primul smartphone cu ecran la rezolutia 4K OLED in format 21:9 CinemaWide cu diagonala de 6.5″.

Pe langa ecranul remarcabil Sony Xperia 1 vine si cu o camera cu trei lentile, fiind primii cu tehnologia Eye AF prin care focalizarea se realizeaza automat pe ochii celui pozat. Sa nu uitam si de viteza de fotografiere de pana la 10 cadre per secunda cu AF/AE tracking.

Sub capota, telefonul are cel mai puternic chipset de la Qualcomm, Snapdragon 855, insotit de 6GB de memorie RAM si 64 sau 128GB de memorie de stocare care e extensibila cu un card microSD.

Toate cele 3 camere de pe spatele telefonului sunt de 12MP, dar cu functii total diferite pentru a putea multumi orice utilizator in orice conditii de fotografiere.

Unicul neajuns pe care l-am sesizat este acumulatorul care la 3300mAh, din pacate este sub concurenta.

Pretul de comercializare inca nu este cunoscut, dar suntem nerabdatori sa-i putem testa camerele la sfarsitul primaverii cand va aparea in magazine.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook