Noul CEO SONY, Kenichiro Yoshida, a declarat ca va continua productia de smartphone-uri indiferent de costurile pe care divizia le va produce. Motivatia sefului gigantului din Japonia este una destul de simpla: “Noi vedem smartphone-urile ca si o componenta a divertismentului si este o componenta necesara pentru sustenabilitatea brand-ului”.

Chiar daca fostul sef Sony, Kaz Hirai, a facut multe disponibilizari incepand cu anul 2015, in speranta ca vor ajunge cu divizia de smartphone-uri pe profit, nu a fost in vedere niciodata renuntarea Sony a diviziei pentru mobile.

Pentru anul 2018 divizia de telefonie mobila Sony a raportat o pierdere de 869 de milioane de dolari, dar o parte din pierderi trebuie sa ne gandim ca sunt acoperite si de vanzarile de componente pentru restul producatorilor de telefoane mobile. Doar din ultimul model de camera foto de 48MP SONY IMX 586 se vor vinde cateva milioane de exemplare catre Huawei (Honor), Xiaomi, Nokia si alti producatori.

Nu am inteles de ce in cadrul Sony divizia de telefonie mobila nu a avut niciodata o stransa colaborare cu divizia de camere foto, pentru ca au potentialul de a crea cea mai buna camera foto pentru mobile.

Intre timp noi asteptam cu nerabdare sa ajunga pe bancul nostru de proba cel mai performant model al japonezilor, Xperia 1.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentHuawei e gata sa-si lanseze propriul sistem de operare
Articolul următorLa ce sa te astepti de la iPhone XI
When nothing goes right, call Cosmin! E calm si relaxat, are mereu raspunsurile pregatite si cateva glume ca sa-ti descreteasca fruntea. Ramane devotat Droidului si daca vrei sa ii starnesti interesul, pune-i in fata un device cu Android Oreo. Ai insa grija sa nu-i trezesti vechea pasiune privind display-urile albastre.