Dupa ce au anuntat ca nu vor mai fi prezenti la MWC 2020, iar ulterior evenimentul a fost anulat, SONY si-a lansat pentru prima data un shartphone pe canalul lor oficial de Youtube.

Este vorba de flagship-ul companiei, Sony Xperia 1 II (a se citi Sony Xperia Unu mark Doi sau Xperia 1 generatia 2). Telefonul este dotat cu tot ce au la dispozitie kaponezii pentru a atrage cat mai multi clienti. De la cel mai performant procesor Qualcomm Snapdragon 865 cu 5G, 256GB de memorie UFS extensibila cu inca 1TB prin cardul microSD, ecran OLED 4K HDR de 6,5″ cu aspect 21:9, au reinviat mufa audio Jack 3.5mm si evident certificarea IP 65/68 pentru rezistenta la apa care nu a lipsit pe modelele de varf de la producatorul japonez in ultimii multi ani.

Ce e ciudat e ca SONY a renuntat la o rata de refresh mai mare (90 sau 120Hz) a ecranului in favoarea reducerii efectului de Motion Blur cu care pretind ca ecranul este la fel de eficient ca si unul de 90Hz prin analizarea si ajustarea cadrelor pe ecran pentru a reduce intarzieri. Acest lucru va trebui sa-l testam efectiv.

Chiar daca pe hartie pare sa fi folosit aceasi configuratie de camere ca si anul trecut, SONY au facut imbunatatiri la perechea de 12MP pentru camera principala, 12MP pentru unghi larg si 12MP pentru camera telefoto. De aceasta data, camerele sunt mai rapide si au sigla ZEISS. Tot pe spatele telefonului se afla si un senzor 3D iTOF care va ajuta la viteza de focalizare, la care SONY sustine ca este primul smartphone capabil sa realizeze o rafala de imagini la 20fps cu AF tracking, ceea ce se traduce prin 20 de imagini capturate rapid si focalizate chiar daca subiectul este in miscare.

Sistemul de operare cu care vine din cutie SONY Xperia 1 II este Android 10. SONY a mai anuntat ca urmeaza sa lanseze si un model Xperia Pro dedicat pasionatilor de fotogratie sau video.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook