Iata ca cei de la Sony au decis sa intre si ei pe piata dual-sim-urilor si nu oricum, ci cu un smartphone care vine direct cu Android 4.0.4. Acesta pare sa semene cu seria Mini de la Sony Ericsson , datorita faptului ca este destul de mic ca si dimensiuni. Desi teoretic ar trebui sa fie mai performant ca si predecesorul sau Xperia Mini de la Sony Ericsson , acest lucru nu se intampla , chipsetul fiind mai slab, avand doar 800 Mhz. Procesorul grafic este un adreno 200 care nu permite nici macar o inregistrare video HD la 720p. Acest telefon nu este facut pentru a impresiona la capitolele performante, dar este un smartphone de top in categoria entry-level.[divider]

[wptab name=’Design’]

In cutia acestui model vom gasi elemente standard pentru orcice telefon: un cablu de date, manualul de utilizare si incarcatorul telefonului.

Xperia Tipo Dual este unul din putinele telefoane Sony care au adoptat niste forme mai rotunjite. Acesta are un format care nu seamana deloc cu noul look Sony, dar totusi pastreaza in partea de jos noua forma de design. Chiar daca este entry level, acest smatrphone arata destul de elegant.

Pornind din partea superioara, gasim butonul pornire/oprire/deblocare asezat foarte bine langa un jack de 3.5mm. In partea dreapta gasim butoanele de volum si butonul dedicat pentru schimbarea. In stanga gasim mufa micro usb folosita pentru transferul de date si pentru incarcare.

Butoanele capacitive sunt cele clasice intalnite la telefoanele care vin cu sistemul de operare ice cream sandwinch: back , home si options. Cei de la sony au pastrat pe spatele telefonului mult intalnita sigla de pe vremea sony ericsson-ului. Pe langa asta au instalat si o camera de 3mpx care este foarte uzuala si cel mai probabil nu vom aduce vorba despre ea in acest review. Difuzorul extern are o calitate de neegalat, specific tuturor telefoanelor Sony.

Odata ce indepartam capacul o sa vedem o baterie de 1500 Mah , slotul microsd si sloturile pentru cartelele sim care sunt dispuse una peste celalalta.

 

[/wptab]

[wptab name=’Display’]

Din pacate Sony Xperia Tipo Dual Sim nu beneficiaza de un display prea generos sau performant. Acesta este un HVGA LCD de 3.2 inch, cu o rezolutie de 320×480 pixeli care nu impresioneaza la nici un capitol. Vizibilitatea pe timp de soare este destul de redusa iar touchscreen-ul creeaza uneori probleme la elementele din colturi, care sunt foarte greu accesibile. Puse cap la cap, ecranul nu este punctul forte al acestui telefon insa nici celelalte telefoane care sunt incluse in categoria lui de pret nu se descurca mai bine .

 

[/wptab]

[wptab name=’Software’]

Interfata aduce multe lucruri noi fata de concurenta datorita versiunii de android – ice cream sandwich 4.0.4. Este printre putinele telefoane Sony care nu a trebuit sa astepte pentru a primi update la aceasta versiune, ci a venit cu el preinstalat.

Butoanele de pe home screen sun aceleasi ca la orice interfata Sony : in mijoc butonul pentru aplicatii iar in laterale sunt 4 butoane customizabile pe care le poti inlocui cu orice shortcut sau aplicatie doresti. Diferenta vine la modul de vizualizare a widget-urilor care au un nou mod de vizualizare. Acesta este Overview Mode – un mod care iti permite sa vezi toate widget-urile care le ai pe cele 5 ecrane de start. Ai posibilitatea sa alegi oricare din ele iar softul te va duce la eranul de start pe care este acel widget. Adaugarea unui widget este la fel de placuta si se face tinand apasat pe ecranul de start dupa care intri intr-un meniu derulabil foarte usor de folosit.

[/wptab]

[wptab name=’Performante’]

Telefonnul vine echipat cu un procesor de 800 Mhz Cortex A5, 512 MB Ram si un procesor grafic Adreno 200. Desi procesorul sub 1 Gz ar parea ca ar incetini telefonul, acest lucru nu se intampla. Se poate spune ca telefonul este unul dintre cele mai rapide si mai bine optimizate din categoria sa de pret. Este chiar imbucurator sa vad cata performanta a reusit sa scoata Sony de la un procesor de doar 800 Mhz.

[/wptab]

[wptab name=’Functia dual-sim’]

La acest capitol telefonul devine cu adevarat interesant , pe langa functiile pe care le are, mai primeste si aceasta functie dual sim. Din pacate nu beneficiaza si de un dual-procesor pentru a folosi cartelele concomitent ca in cazul Galaxy Ace Duos, insa beneficiaza de o interfata foste usor de folosit si mult simplificata. Aceasta se datoreaza butonului lateral care permite interschimbarea SIM-ului de pe care se face apelul, fara a mai fi nevoie sa accesezi inca un meniu pentru a face aceasta.

Desi nu poti primi apeluri pe o cartela in timp ce vorbesti la cealalta cartela, telefonul beneficiaza de un soft foarte bine pus la punct. Acesta simte momentul in care primesti un apel sau un mesaj pe una dintre cartel si schimba automat cartela(daca setezi asta) pentru a raspunde mai rapid la mesaj sau pentru a resuna persoana respectiva.

In rest setarile pentru cartele sunt foarte similare celorlalte dual-sim-uri: se poate denumi fiecare cartela in parte; se poate selecta cartela de pe care sa se utilizeze traficul de dat.
Inca un lucru care nu l-am mai vazut pana acum la un dual-sim este faptul ca poti seta cand sa se activeze sau dezactiveze cartelele.

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

Trebuie neaparat sa salut intrarea Sony pe piata dual-sim-urilor, o piata unde nu prea credeam ca se mai pot aduce imbunatatiri. Este un producator care niciodata nu a incetat sa ma surprinda prin inovatie si calitate. Chiar daca acest model nu a reusit sa ma impresioneze, cu siguranta a reusit sa-mi atraga atentia  prin modul in care este optimizat si multitudinea de functiilor oferite.

Plusuri

Functia Dual-Sim
Sistem de operare Android 4.0.4
MicroSD pana la 32 Gb
Acumulator 1500 Mah
2.5 Gb memorie interna
GPS, Wi-fi, Bluetooth 2.1
Suport Quad-Band

Minusuri

Performanta camera sub medie, fara led, fara auto-focus
MicroSD-ul se afla sub baterie
Ecran mediocru







[/wptab]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook