Sony a lansat in cadrul IFA Berlin 2018 cel mai nou smartphone de top si trebuie sa recunosc ca seamana izbitor cu “vechiul” Xperia XZ2 , lansat cu abia cateva luni in urma. De ce inca un flagship de la Sony? Pentru ca asta au promis clientilor de mai bine de 2 ani, un flagship o data la 6 luni.

Si totusi sa vedem ce aduce nou XZ3 fata de predecesorul sau. Este primul smartphone Sony care vine cu un ecran cu panel OLED. Dimensiunea ecranului a crescut de la 5,7 la 6 inch rotunjit pe margini, iar rezolutia de la 2160 x 1080 la 2880 x 1440 pixeli. Odata cu cresterea dimensiunilor a fost marita si bateria de la 3180mAh la 3300mAh.

Inca un aspect placut este sistemul de operare cu care se va livra telefonul. Fiind unul dintre primele modele care se vor livra direct din fabrica cu Android 9.0 Pie. Oricum sunt recunoscuti pentru actualizarile dese si rapide la noile versiuni ale sistemului de operare.

La nivelul camerelor folosite, Sony a facut modificari doar pentru cea frontala, unde a crescut numarul pixelilor de la 5 la 13. Camera principala este identica cu cea de pe Xperia XZ2, diferente fiind doar la nivel de soft.

Restul specificatiilor sunt identice, performantele fiind asigurate de acelasi chipset Snapdragon 845 si 4GB de memorie RAM cu 64GB pentru stocarea datelor.

Modelul ar trebui sa fie disponibil in piata incepand cu luna Octombrie, iar pretul estimat este de 900 euro.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook