Pana in prezent, Sony era codas la capitolul dotari cu camere multiple (duble sau triple) pentru telefoanele sale, dar Xperia XZ4 ar putea sa schimbe raportul de forte. Cele mai recente randari ale acestui model (cu lansare estimata in februarie 2019, la MWC) ne arata o camera principala tripla, precum si un ecran generos.

Inca nu se stie care va fi componenta camerei triple, dar cu siguranta acest tip de camera va fi o premiera pentru Sony. Xperia XZ2 Premium, singurul model Sony cu camera principala duala, are in componenta un senzor principal de 19 MP si un senzor de 12 MP pentru fotografii alb-negru. In privinta camerei de selfie, spre deosebire de Xperia XA2 Ultra, care are doua camere frontale, XZ4 va avea o singura camera de selfie, deasupra ecranului.

Si, pentru ca tot am pomenit ecranul, trebuie spus ca el va avea diagonala de 6.5 inchi, mult mai mare decat cea de 6 inchi a modelului anterior (XZ3). Cu toate acestea, telefonul va fi doar cu 0.5 mm mai lat decat predecesorul sau, ceea ce ar insemna un aspect ratio mai mare de 19.5:9.

Tot la capitolul dimensiuni remarcam lungimea telefonului (de 166.9 mm) si subtirimea lui (doar 8.2 mm). In schimb, observam lipsa cititorului de amprente, iar butonul de pornire se va afla, cel mai probabil, pe una din lateralele terminalului.

O alta abatere de la design-ul clasic Sony este difuzorul pozitionat pe marginea inferioara si orientat in jos. Astfel se castiga cativa centimetri pentru ecran, dar nu stim cum vor primi fanii marcii aceasta schimbare. Si, din pacate pentru utilizatori, nici mufa de casti nu a fost readusa in design, modelul XZ4 avand doar un port USB-C.

Oricum, noul model se anunta foarte interesant ca design, ecranul mare va cuceri cu siguranta multi adepti, iar daca acumulatorul va fi suficient de mare pentru a sustine utilizarea intensiva ne putem astepta, in februarie 2019, la un nou flagship Sony.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook