Dupa exemplul aplicatiilor lite dat de Facebook, Messenger, Instagram si altii, se pare ca si cei de la Spotify au ajuns la concluzia ca au nevoie de o versiune mai mica, mai rapida, care consuma mai putine resurse cand este utilizata si dedicata celor care nu-si permit ultima generatie de smartphone-uri si date nelimitate.

Versiunea lite este dedicata celor care vor sa asculte muzica lor preferata gratuit, dar pe smartphone-uri mai putin performante si cu mai putin internet consumat. Ba mai mult versiunea Lite are suport de a limita cantitatea de date mobile folosita pe luna in asa fel incat sa nu faca cost suplimentar si functioneaza mai bine, chiar daca viteza de conectare (2G/3G/4G) este slaba.

Evindent ca varianta Lite are si un design diferit fata de varianta standard (care poate sa foloseasca pana la de 10x mai multe resurse).

Momentan aplicatia Spotify Lite este disponibila prin Google Play doar in 36 de tari din Asia, America de Sud, Orientul Mijlociu si Africa si are nevoie de Android 4.3 sau mai nou.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook