Samsung si Apple sunt la momentul actual cei mai mari rivali din industria de smartphone-uri, insa au ajuns impreuna la un acord care ar putea fi un castig masiv pentru consumatori. In timpul evenimentului CES 2023, Consortiul pentru Incarcarea Wireless (WPC) a anuntat ca standardul Qi2 de incarcare wireless va unifica in curand incarcarea pe device-uri devenind viitorul standard disponibil.

Noul Qi2 ar unifica standardul wireless Qi folosit de Samsung si ceilalti cu noul standard Magsafe folosit de Apple. Aparent, reusita se datoreaza celor de la Apple care au oferit tehnologia sa MagSafe ca punct de dezvoltare pentru Qi2.

In urma acestei unificari, telefoanele iOS si Android vor putea fi toate incarcate cu ajutorul tehnologiei wireless Qi2. Scopul este de a conduce impreuna la un mediu mai putin poluat unde accesoriile vor putea fi compatibile cu orice fel de device, asta incepand cu urmatoarea serie de device-uri lansate. Este de asteptat ca noul Qi2 sa devina integrat mai tarziu, undeva la finalul acesui an.

In momentul de fata, standardul de incarcare wireless Qi este limitat la o viteza de maxim 50% pe dispozitivele MagSafe. Teoretic, trecand la noul Qi2, incarcarea wireless ar permite telefoanelor aceeasi viteza de 100% ca incarcarea pe fir. Consumatorii vor culege roadele si in alte sfere, Qi2 permitand incarcarea 100% si a altor tipuri de device-uri, precum smartwatch-urile.

Din pacate, deoarece Qi2 va fi disponibil la finalul acestui an, noua serie flagship Galaxy S23 si viitorul OnePlus 11 nu vor primi la randul lor noul standard de incarcare pentru ca vor fi lansate mai devreme, insa vestea buna este ca vor putea fi folosite cu un adaptor MagSafe pentru a face fata noii viteze de incarcare Qi2.

In ciuda unor potentiale dezavantaje si neajunsuri, incarcarea wireless Qi2 se dovedeste a fi un mare castig pentru toata lumea. Vom putea in sfarsit sa beneficiem de incarcatoare wireless universale. Un prim pas a fost facut in acest sens odata cu mufa de incarcare USB-C care, incepand cu seria iPhone 15, va fi prezenta atat de iPhone si pe Android. Astfel, ne vom lua ramas bun odata pentru totdeauna de cabluri si adaptoare care sa se potriveasca cu diferite tipuri de telefoane.

Aceste incarcatoare wireless universale nu doar ca vor functiona cu orice telefon, dar isi vor extinde cu sine universalitatea si asupra smartwatch-urilor, tabletelor, Ipad-urilor sau altor device-uri. Acest fapt i-ar da posibilitatea companiei Apple sa dezvolte un iPhone care sa se incarcare doar wireless, eliminand complet portul de mufa.

Aparitia standardului de incarcare wireless Qi2 dezvoltat cu ajutorul Apple este o rara oportunitate de castig pentru toata lumea implicata si va avea mari avantaje pentru mediu prin faptul ca acelasi incarcator va putea fi folosit pentru orice tip de device, ducand cu sine la micsorarea amprentei de carbon si un climat mai sanatos.

Sursa foto: Xda-developers.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook