Saptamana trecuta insemna pentru compania numita Synaptics, lansarea unui senzor de amprenta optic. Facand cateva conexiuni, am putea spune ca acesta este acel senzor despre care se vorbeste in cazul unui posibil Galaxy S8.  Este cunoscut faptul ca Samsung a avut cateva colaborari cu aceasta companie, iar noul senzor de amprenta optic Natural ID FS9100 pare bazat pe exact aceeasi reteta.

Aparent, acesta va avea un loc special sub display, fiind izolat complet de mediul exterior. Acest lucru inseamna ca va putea fi folosit chiar si in cazul in care utilizatorii au mana umeda sau murdara, el fiind acoperit de pana la 1mm de sticla, inclusiv sticla curbata de tipul 2.5D.

Conform celor de la Synaptics, senzorul va avea un consum redus de energie, ocupand foarte putin spatiu. Teoretic, senzorul va fi incastrat in display-ul telefonului, nicidecum intr-un buton fizic. Bineinteles, acestia nu au declarat oficial prezenta unui astfel de senzor pe viitorul flagship Samsung, insa se potriveste perfect tiparelor descrise de gigantul Sud-Coreean in ceea ce priveste modelul S8.

Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile, insa prezenta unui senzor optic capabil sa functioneze in orice conditii va fi un lucru bun pentru domeniul securitatii biometrice. Voi ce parere aveti? V-ati dori un Galaxy S8 fara buton fizic?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentTop cadouri tech pentru ea
Articolul următorSamsung va continua seria de succes Galaxy A, cu variantele A3, A5 si A7 (2017)
GG – good game sau good geek, ambele i se potrivesc manusa lui Radu. Este intr-o continua fuga dupa nou, iar pentru el mixul perfect pe un smartphone ar fi o combinatie intre Android si iOS. Cand nu testeaza noile device-uri de pe piata, il gasesti mesterind la masina sau implicat in actiuni de voluntariat.