Dacă ești în căutarea unei tablete pentru copiii sau părinții tăi, dar știi că ai o limită de buget de 1000 de lei, atunci te afli pe un teritoriu periculos. În lumea tehnologiei, bugetul restrâns reprezintă un domeniu aparte.

E locul unde consumatorul face pentru prima dată cunoștință cu o marcă și cu prețul produselor acesteia. Marii producători oferă electro-domestice de mică valoare la aproape 0% profit pentru a te atrage și a te fideliza. Cea mai mare parte din profitul gigantului Samsung provine din telefoanele cu buget limitat pe care le vinde în volume imense, tocmai pe baza renumelui câștigat. Poate te întrebi cu ce te ajută asta. Ei bine, dacă ai un buget între 1000 și 5000 de lei, ai de ales între două categorii de tablete: cele care poartă o marcă de renume și cele de care nu ai auzit niciodată. Pe acest segment, mărcile cunoscute încearcă să facă profit, iar cele necunoscute încearcă să-și facă un renume. Este bine să știi acest amănunt dacă ești hotărât să cumperi o tabletă fabricată de un producător notoriu. Oricum, indiferent de categoria pe care o alegi, trebuie să fii conștient de calitatea componentelor, pe măsură ce prețul scade. Plasticul abundă, iar calitatea execuției ar putea fi îmbunătățită mereu. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt tablete bune și foarte bune. Este un univers dominat de dispozitivele cu sistem de operare Android, iar acesta e un lucru bun, pentru că ai acces la sute de mii de aplicații și jocuri.

Prin construcție, acest tip de tablete se adresează celor care, poate, nu au mai avut una niciodată: copii până în 14 ani, adolescenți care petrec mult timp pe rețelele sociale și cei apropiați de vârsta de pensionare. Producătorii preconizează că un copil va folosi tableta în proporție de 90% pentru jocuri. Astfel, o vor dota cu procesoare primare și procesoare grafice de bună calitate, precum și cu un sunet foarte bun. Părțile care nu vor beneficia de aceeași atenție în cazul acesta vor fi camera foto, nivelul de rezoluție al ecranului, autonomia bateriei sau finisajele. Tabletele destinate vârstei a treia, pe de altă parte, vor avea o calitate mai bună a finisării, un ecran de dimensiuni mai mari și o experiență de utilizare mai fluidă. Din când în când, vei găsi și tablete care încearcă să satisfacă un public țintă mai larg, oferind produse cu un preț foarte apropiat de limita de 1000 de lei. Fii mereu atent, căci nu știi niciodată unde poți găsi tableta dorită, la un preț avantajos.

Fără alte discuții, iată alegerile noastre pentru tablete cu preț cuprins între 500 și 1000 de lei.

Tablete de marcă

Lenovo Tab 2 A8 – 8 inch- Android

Cu un ecran de 8 inch (dimensiunea cea mai potrivită pentru o tabletă destinată consumului general de conținut), Lenovo propune un produs extrem de bine construit, cu un design plăcut și modern. Este subțire și cântărește un pic sub 400 de grame.

+ Plus

Ne-a plăcut foarte mult sunetul stereo ce vine din difuzoarele amplasate frontal. Acesta este îmbunătățit de sistemul Dolby Atmos Cinematic. Datorită interfeţei foarte puţin modificate, experiența de utilizare este, în general, destul de fluidă. Alte plusuri: ecranul şi temperatura culorilor.

– Minus

Nu ne-a plăcut camera foto primară și suntem sceptici cu privire la autonomia bateriei. Depinde foarte mult de cum și cât de intens o folosești. În regim normal de utilizare, ar trebui să reziste de dimineața până aproape de culcare.

Cui i se adresează?

Tab 2A8 de la Lenovo poate fi o alegere foarte reușită pentru puștii pasionați de jocuri, inclusiv de cele online, dar și pentru tinerele adolescente care petrec mult timp pe Facebook și Instagram. Un mare „like” pentru o tabletă care oferă o experiență media foarte bună la acest preț.

Descriere_lenov

banner-geeks-cumpara-01

Samsung Galaxy Tab A – 9.7 inch  Android

Dacă ești un fan al mărcii Samsung, putem spune că, momentan, este singura opțiune pe care o ai dacă vrei un ecran cu dimensiunea de 9.7 inch. Samsung Tab A este disponibil și cu un ecran de 8 inch, ambele tablete având în rest aceleași specificații.

 – Minus

Nu ne-a plăcut deloc rezoluția foarte scăzută a ecranului. Dimensiunea ecranului ar permite o experiență plăcută pentru citit cărți digitale, mai ales că Samsung oferă exclusiv un abonament la o revistă digitală și posibilitatea de a descărca gratuit, la alegere, o carte pe lună, timp de un an, din librăria digitală Kindle.

+ Plus

Este o tabletă care nu excelează la niciun capitol, dar nici nu te lasă baltă. Design-ul este plăcut, ecranul este suficient de luminos, autonomia bateriei impresionantă.

Cui i se adresează?

Cel mai probabil persoanelor active, adulte, care folosesc suita inclusă de programe Microsoft și multitasking-ul, fie la serviciu, fie acasă. În plus, autonomia bateriei o recomandă drept un instrument orientat spre productivitate.

samsung_samsung_galaxy_tab_a_9.7_4g_t555_black_16gb_l24648_0

Asus ZenPad 8.0 – Z380KL – 8 inch Android

Asus ne surprinde oferind o tabletă cu un design impecabil și performanțe foarte bune, la un preţ sub 1000 de lei. Desigur, nu o pot compara cu tabletele de top, dar având doar 40% din prețul acestora, AsusZenPad 8.0 oferă surprinzător de multă valoare.

+ Plus

Ceea ce ne-a plăcut în mod special, este design-ul rafinat și calitatea finisării. Asus propune și un capac cu funcție de baterie încorporată, ce extinde autonomia tabletei până la 15 ore de utilizare în regim continuu. Are o cameră frontală decentă și o multitudine de efecte ce se pot aplica pe selfie-urile pe care le-ai făcut cu prietenii. Experiența de utilizare este fluidă, cu o interfață printre cele mai prietenoase din lumea Android.

– Minus

Surprinzător, când vine vorba de jocuri Asus ZenPad dezamăgește. Poate pentru că restul experienței de utilizare pare atât de bună. Desigur, te poți juca fără probleme, dar din când în când tableta scapă cadre și nu ar fi exclus să pierzi jocul tocmai când trebuia să treci la nivelul următor.

Cui i se adresează?

Segmentul de piață cel mai potrivit pentru această tabletă este format din adolescente și tinere, care își doresc în primul rând o tabletă cu un design elegant și cu acces complet la rețele sociale. În plus, capacitățile camerei foto și efectele pe care le poți adăuga fotografiilor, îi vor garanta fiicei tale ore întregi de distracție alături de prietene, la orice petrecere în pijamale.

res_cc025b9c7644fdb426c7a0dd278b6559_628x772_uinf res_d668c7528001e2007ab634c10f9bf8a5_628x266_dpdl

Tablete de la branduri mai puţin renumite

AllView Viva Q10 Pro – 9.7 inch Android

AllView este una dintre mărcile care şi-a câștigat un renume destul de bun pe piață și va continua să dea multă bătaie de cap producătorilor consacrați. AllView Viva Q10 Pro este un produs tipic AllView. Oferă specificații tehnice foarte bune, dar nu reușește să se apropie de marii producători din punct de vedere al design-ului și nici din punct de vedere al grosimii și greutății.

+ Plus

Ne-a plăcut că AllView a reușit să pună cap la cap un produs foarte solid, cu un ecran mare și rezoluție foarte bună, culori naturale, conectivitate WiFi și Bluetooth, procesor cu patru nuclee și un sunet peste medie. Experiența de utilizare este fluidă și rulează bine jocurile.

– Minus

Deși are o autonomie a bateriei foarte bună, timpul de încărcare completă depășește 6 ore, ceea ce este foarte mult pentru cineva care are nevoie să o utilizeze imediat. Un alt dezavantaj ar fi greutatea – după o utilizare îndelungată îţi pot obosi mâinile.

Cui i se adresează?

Tuturor celor care își doresc o tabletă cu performanțe bunicele, care să se încadreze în acest buget. Jocurile rulează foarte bine, sunetul, imaginile foto și video sunt de calitate, iar, cu aplicațiile potrivite instalate, poate fi folosită foarte ușor, atât în mediul de afaceri, cât și acasă.

20150131_152120_HDR allview-viva-q10-pro-gowne

banner-geeks-cumpara-01

Vonino iMart QS – 8 inch  Windows 8.1

Este singura tabletă cu Windows, din topul nostru. Are un design plăcut și specificații tehnice care permit o experiență de utilizare extrem de fluidă. Deși orientat spre productivitate, Vonino iMart Q8 se poate transforma într-o consolă de jocuri Xbox, singura condiție fiind să nu încerci să rulezi jocuri prea pretențioase din punct de vedere al resurselor. Această tabletă poate fi şi un companion perfect pentru studenți și pentru cei care nu se pot despărți de rețelele sociale.

+ Plus

Cel mai mult ne-a plăcut experiența de utilizare caracteristică sistemelor care rulează Windows 8.1. Nu are timp de latență, cum se întâmplă în cazul multora din tabletele cu Android. Are o conectivitate foarte bună, ni se pare ușor de folosit și comod de purtat.

– Minus

Ecranul nu convinge nici prin rezoluție și nici prin luminozitate. Camera foto reprezintă un alt minus. Sunetul este acceptabil, ceea ce nu este un compliment pentru nicio tabletă în 2015. Ca un ultim aspect, numărul și varietatea aplicațiilor oferite de Windows rămâne mult în urma rivalului Android.

vonino_vonino_imart_qs_8_inch_l24282_0

Având în vedere că se apropie reducerile de Black Friday, vă propunem şi o alternativă: găsiţi o ofertă bună la iPadMini sau iPadMini 2, pregătiţi-vă bugetul și urmăriţi cele mai bune oferte ale comercianților din această perioadă. Nu se știe niciodată.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentTablete de 10 inch pentru profesionisti
Articolul următorTop 5 smartphone-uri 2015
Cred că tehnologia este ca o femeie frumoasă. Te îndrăgostești de ea de la prima vedere dar nu știi niciodată dacă ceea ce promite se va adeveri. În topul preferințelor mele stau Motorola StarTac, Orange SPV C500, Palm Pre Plus și iPhone. Aștept mereu o nouă supriză care să revoluționeze lumea telefoanelor mobile.