În ultimii ani tabletele au cucerit o bună parte din piața laptopurilor, datorită portabilității, ergonomiei și a ușurinței cu care se poate accesa conținutul on-line. O tabletă nu poate înlocui laptopul, deoarece nu se poate ridica la același nivel de performanță. Însă companiile producătoare au venit cu diferite soluții de accesorizare pentru a aduce laptopul și tableta la același nivel, din punct de vedere funcțional. Cele mai apreciate accesorii sunt tastaturile mobile.[divider]

[wptab name=’Generalitati’]

Ergonomia fiind cuvântul de ordine, aceste tastaturi sunt un accesoriu excelent și discret care fac din utilizarea tabletelor o plăcere. Practic transformă tableta într-un veritabil mini-laptop.

Din multitudinea tastaturi, am ales două dintre cele mai vândute:  Forever Wired Keyboard și Samsung Tab 10.1 Keyboard Dock.

Montarea acestor tastaturi este mai mult decât ușoară. Ambele tastaturi sunt plug and play și nu necesită soft special de instalare.

[/wptab]

[wptab name=’Conectivitate’]

Samsung Tab 10.1 Keyboard Dock are mufă de conectare ascunsă la baza locului unde introduci tableta și oferă posibilitatea încărcării tabletei atât prin USB cât și direct cu încărcătorul tabletei.

De asemenea ai acces la toate fișierele de pe tabletă chiar dacă tastatura este conectată prin USB la laptop sau la calculator.

Tastatura Forever nu are conector pentru încărcarea tabletei și nici mufă jack pentru ieșire audio. În schimb plusează la capitolul utilitate, fiind o tastatură universală: poate fi folosită pe orice tabletă care are tehnologia USB OnTheGo și are conector microUSB, miniUSB sau chiar USB. Tastatura funcționează fără probleme atât pe laptop cât și PC. De asemenea în pachet se găsesc aproape toate tipurile de conectorii și un pen Stylus pentru ecran capacitiv sau rezistiv.

[/wptab]

[wptab name=’Design’]

Tastaturile sunt foarte diferite din punct de vedere al designului. Tastatura Forever este construită pentru tablete de 7 inch, iar Samsung Dock pentru tablete de 10.1.

Samsung Dock este o tastatură concepută pentru birou sau acasă. Nu este o tastatură pe care o poți folosi oriunde deoarece are dimensiuni mari și nu este integrată într-o husă protectoare.

Forever se descurcă ceva mai bine la acest capitol fiind o tastatură concepută pentru a satisface nevoile mai multor tipuri de utilizatori. Tastatura învelește practic tableta și poate fi folosită ca husă. Deși în specificații apare ca fiind concepută pentru tablete de 7 inch, s-a potrivit excelent și pe o tabletă de 8 inch.

Tastatura Samsung Dock este intr-o ligă a sa, calitatea materialelor folosite fiind mult superioară. Distanța dintre taste este mult mai mare și sunt bine definite, ceea ce conferă o senzația tactilă plăcută. Acest design nu permite apăsarea accidentală a mai multor taste. Tastele sunt configurate special pentru tabletă, având scurtături pentru aplicații cum ar fi : email, internet , luminozitate, volum și multe altele.

Practic nu va mai fi nevoie să folosești aproape deloc touchscreen-ul tabletei deoarece toate operațiunile care necesită folosirea touchscreen-ului fiind și pe tastatură.

Tastatura Forever s-a descurcat destul de bine în teste, iar după 5 minute de utilizare chiar daca butoanele sunt mici comparativ cu o tastatură normală, tastarea devine o obișnuință. Comparativ cu tastatura Samsung, Forever nu are nici o tasta dedicata funcțiilor sau aplicațiilor specifice tabletelor. Calitatea construcției este mediocră. Se regăsesc urme de adeziv la îmbinări, iar plasticul este de proastă calitate.

Dacă punem totul cap la cap, nu putem desemna un câștigător între aceste două tastaturi, ele fiind concepute diferit.

Tastatura Forever oferă un plus de mobilitate și utilitate, fiind ușor de folosit    cu orice tabletă sau computer. Primește puncte minus la calitatea materialelor și lipsa tastelor dedicate pentru aplicații.

Samsung oferă una din cele mai bine realizate tastaturi de pe piață. Calitatea materialelor este superioară și este bine optimizată pentru folosirea împreună cu o tabletă 10.1.  Este limitată ca utilizare deoarece este dedicată exclusiv tabletelor Samsung. De asemenea portabilitatea este redusă, datorită dimensiunii și lipsei integrării cu o husă specifică tabletelor.

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

Dacă punem totul cap la cap, nu putem desemna un câștigător între aceste două tastaturi, ele fiind concepute diferit.

Tastatura Forever oferă un plus de mobilitate și utilitate, fiind ușor de folosit cu orice tabletă sau computer. Primește puncte minus la calitatea materialelor și lipsa tastelor dedicate pentru aplicații.

Samsung oferă una din cele mai bine realizate tastaturi de pe piață. Calitatea materialelor este superioară și este bine optimizată pentru folosirea împreună cu o tabletă 10.1. Este limitată ca utilizare deoarece este dedicată exclusiv tabletelor Samsung. De asemenea portabilitatea este redusă, datorită dimensiunii și lipsei integrării cu o husă specifică tabletelor.

[/wptab]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook